Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΒΑΡΝΑΒΑΣ... ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ - 25 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ!

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να καίγεται η φωτιά στο Βαρνάβα, στο μέτωπο που ξεκίνησε από τον Κάλαμο το απόγευμα της Κυριακής και γρήγορ...






Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να καίγεται η φωτιά στο Βαρνάβα, στο μέτωπο που ξεκίνησε από τον Κάλαμο το απόγευμα της Κυριακής και γρήγορα πήρε διαστάσεις με πολλούς να καταγγέλλουν ότι υπήρξε εσφαλμένη διαχείριση.




Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να επέμβουν έγκαιρα καθώς λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι εκδηλώθηκε νέο μέτωπο στο Καπανδρίτι κοντά στην περιοχή της μονής Αναλήψεως. Παράλληλα δεν επιβεβαιώθηκε η καταγγελία του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Καπανδριτίου Μιχάλη Ντάση ότι υπάρχει μια γυναίκα εγκλωβισμένη στο σπίτι της στην οδό Κώστα Βάρναλη καθώς όπως προέκυψε υπήρχε μόνο ένας άνθρωπος με σκλήρυνση κατά πλάκας που δεν μπορούσε να μετακινηθεί και τελικά μεταφέρθηκε με όχημα της πυροσβεστικής.

Την ίδια ώρα συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στον Κάλαμο στη θέση Αγκώνα όπου σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να τις αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα.

Οι πυροσβέστες «επιτάσσοντας» μπουλντόζες του στρατού προσπαθούν να ανοίξουν δρόμους όπου δεν υπάρχουν ώστε να καταφέρουν να φτάσουν κοντά στις φλόγες και να προσπαθήσουν να περιορίσουν το μέτωπο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Σπύρο Γεωργίου η δυσκολία με τη συγκεκριμένη φωτιά είαιν ότι κινείται αναμεσα μικτής ζώνης, δάσους και κατοικιών και δυσκολεύει πολύ τις δυνάμεις.

Στη 1 μετά το μεσημέρι στα τρία μέτωπα επιχειρούσαν 150 πυροσβέστες με 68 οχήματα, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 στρατιωτικά οχήματα, 38 υδροφόρες των ΟΤΑ συν 50 άτομα και τέσσερα μηχανήματα των ενόπλων δυνάμεων ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα χωρίς, ωστόσο, μέχρι στιγμής οι ρίψεις νερού να έχουν περιορίσει το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Την πιο γλαφυρή αλλά και συνάμα ανησυχητική περιγραφή έδωσε από νωρίς το πρωί η κοινοτάρχης Βαρνάβα Χαραλαμπία Ασημακοπούλου, η οποία δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι «καίγονται τα πάντα» απευθύνοντας, παράλληλα, έκκληση για υδροφόρες καθώς το αντλιοστάσιο του χωριού έχει υποστεί ζημιές και υπάρχει πρόβλημα με τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων.

Όπως εξήγησε το κύριο μέτωπο της φωτιάς είναι αυτό που κατευθύνεται προς την παραλία με κατοίκους της περιοχής να εκφράζουν την ανησυχία για το ενδεχόμενο η φωτιά να «περάσει» προς το Γραμματικό, όπου για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις.
.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.