Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΠΑΡΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ» ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Ο 24ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΕΡΟΠΟΤΑΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ. ΕΙΧΕ ΙΧΝΗ ΖΩΗΣ Ο ΑΤΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ - ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΝΑΒΑΚΗ

Θρήνος για το θάνατο δυο γονιών στην προσπάθειά τους να σώσουν τα παιδιά τους - Ο 35χρονος Βαγγέλης Στρατάκης κηδεύτηκε στο χωριό του,...




Θρήνος για το θάνατο δυο γονιών στην προσπάθειά τους να σώσουν τα παιδιά τους - Ο 35χρονος Βαγγέλης Στρατάκης κηδεύτηκε στο χωριό του, στη Ροδιά Ηρακλείου, στην Κρήτη - Σήμερα (17.08.2017) στις 10.00 π.μ. το τελευταίο “αντίο” στην Κατερίνα Καναβάκη, στις Κάτω Αρχανές Ηρακλείου - Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις για όσα έγιναν το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου - Πώς βρέθηκαν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα τα δυο παιδιά - Τι λέει ο νεαρός άνδρας που έσωσε τα παιδιά και έβγαλε το ζευγάρι από τη θάλασσα
Ένα ολόκληρο νησί, η Κρήτη, θρηνεί το χαμό δυο νέων ανθρώπων, δυο γονιών που θυσιάστηκαν για να σώσουν τα παιδιά τους.





Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (16.08.2017) η κηδεία του αδικοχαμένου Βενιζέλου Στρατάκη ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο Γεροπόταμο Ρεθύμνου, με συγγενείς και φίλους να βρίσκονται στο χωριό Ροδιά του Ηρακλείου, για να τον “αποχαιρετήσουν”.

Σήμερα, στις 10 το πρωί, θα κηδευτεί η σύντροφός του, Κατερίνα Καναβάκη, στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τις Κάτω Αρχάνες.

Μία ημέρα μετά την ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία, η ιστοσελίδα neakriti.gr δημοσίευσε φωτογραφίες από το σημείο στο Γεροπόταμο, όπου φαίνονται οι σκηνές που έμεναν οι αδικοχαμένοι Κατερίνα και Βενιζέλος, μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους, αλλά και ο εξοπλισμός που είχαν για τη διαμονή τους στην παραλία.
Το χρονικό της οικογενειακής τραγωδίας

Οι διακοπές για τον 35χρονο Βενιζέλο Στρατάκη από τη Ροδιά (Ρογδιά για τους ντόπιους) Ηρακλείου και την 37χρονη σύντροφό του Κατερίνα Καναβάκη από τις Κάτω Αρχάνες Ηρακλείου εξελίχθηκαν σε οικογενειακή τραγωδία.

Οι δυο άτυχοι γονείς είχαν κατασκηνώσει στην παραλία του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο μαζί με τα παιδιά τους. Εκείνος είχε δυο κόρες κι εκείνη έναν γιο και μια κόρη. Ήταν βράδυ Δεκαπενταύγουστου, ανήμερα της Παναγίας, όταν έγιναν όλα. Ήταν 20:45, όταν τα δυο μικρά παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, μπήκαν στη θάλασσα για να κολυμπήσουν.





Το ζευγάρι με τα παιδιά του είχε κατασκηνώσει στην παραλία πριν από τρις μέρες. Την ώρα που τα παιδιά μπήκαν στο νερό, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υποδιοικητής του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, ανθυποπλοίαρχος Κυριάκος Παττακός, «η θάλασσα ήταν από ταραγμένη έως πολύ ταραγμένη με τον άνεμο να πνέει στα 5 και πλέον μποφόρ. Σύμφωνα με μαρτυρίες λουόμενων, παρασύρθηκαν από τα ρεύματα, τα οποία στη βόρεια πλευρά του Ρεθύμνου είναι συχνά και έντονα».

Ο πατέρας από την ακτή αντιλήφθηκε ότι τα παιδιά καλούσαν σε βοήθεια και μαζί με τη σύντροφό του μπήκαν στην ταραγμένη θάλασσα για να τα βγάλουν έξω.

Στην παραλία, όπου εξελίχθηκε η τραγωδία, υπάρχει μία μικρή ταβέρνα. Ο γιος του ιδιοκτήτη, μόλις αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, βούτηξε στη θάλασσα και με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφερε να βγάλει στην ακτή πρώτα το ανήλικο κορίτσι και κατόπιν, με βοήθεια, το αγόρι.

Η μαρτυρία του 24χρονου Μανώλη Κατσαμά στον ΑΝΤ1 συγκλονίζει: «Μπαίνω βγάζω το αγοράκι. Ξαναμπαίνω, βγάζω το κοριτσάκι. Γύρισα να πάρω το άλλο, το πήρα από τα χέρια του πατέρα. Μου λέει, πάρτο γιατί δεν μπορώ. Την πήρα από τα χέρια του πατέρα και την έβγαλα έξω… Οι δυο τους δεν μπορούσαν να βγουν μόνοι τους.

Βούτηξε και ο αδερφός μου μαζί να βγάλουμε το δεύτερο παιδάκι, ήρθαν και κάτι άλλοι που ήταν απλά στην παραλία, δεν κολυμπούσαν, και βοήθησαν. Τους δώσαμε κάποια σωσίβια με σχοινιά κλπ και βοήθησαν να πάνε μέσα για να βγάλουν τους δύο που πνιγόντουσαν.

Ο πατέρας ερχόταν εδώ με τα άλογα, ήταν εκπαιδευτής αλόγων. Δεν ήξερε μπάνιο. Ήταν τρεις μέρες εδώ, είχε κατασκηνώσει. Δεν φορούσε καν μαγιό».

Από την πλευρά του, ο πατέρας του 24χρονου, Αντώνης Κατσαμάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε για τους αδικοχαμένους γονείς πως: “Μέσα στον πανικό τους, δεν λειτούργησε ούτε η λογική ούτε το μυαλό τους. (Ο Βενιζέλος Στρατάκης) είχε τραυματισμένο αριστερό πόδι, δεν ήξερε να κολυμπάει όχι σε 4 μποφόρ, ούτε σε απόλυτη άπνοια… Περνούσε εντελώς συμπτωματικά ο γιος μου. Άκουσε τις φωνές και έτρεξε”.

Τόσο ο Βενιζέλος Στρατάκης, όσο και η σύντροφός του, δεν κατάφεραν να φτάσουν τα παιδιά, που τα είχε παρασύρει το ρεύμα και χάθηκαν από τα μάτια των υπόλοιπων πολιτών. Γι’ αυτό και, όπως είπε ο υπολιμενάρχης, «ζητήθηκε η συνδρομή του ταχύπλοου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Τσάμπιον Τζετ 2, το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Ρεθύμνου με πορεία για Ηράκλειο-Σαντορίνη».

Οι δύο 35χρονοι εντοπίστηκαν και με τη βοήθεια πολιτών ανασύρθηκαν από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις τους. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο είχε ήδη ειδοποιηθεί, παρέλαβε και μετέφερε το ζεύγος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου για την Κατερίνα Καναβάκη διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο Βενιζέλος Στρατάκης, σύμφωνα πάντα με τον Κυριάκο Παττακό, ήταν ζωντανός όταν έφτασε στο νοσοκομείο. «(…) έγινε τεράστια προσπάθεια από τους γιατρούς, δεδομένου ότι υπήρχαν στοιχεία ζωής. Τελικά, ύστερα από ώρα εξέπνευσε», είπε ο υποδιοικητής του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου.

Τα παιδιά του ζευγαριού, παρέλαβαν στελέχη του Λιμενικού, τα οποία παρέδωσαν, σύμφωνα με τον κ. Παττακό, σε συγγενείς, που έφτασαν έπειτα από ώρες από το Ηράκλειο, όπου έμεναν οι άτυχοι γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.