Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

XAXAXAX!! XAXAXA!!! O ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΗΝ «ΠΕΣΕΙ» ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ...!!

Νέα επίθεση στο Ισραήλ εξαπέλυσε το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ρίχνοντας λάδι στην ισλαμική φωτιά που φαίνετ...

Λάδι στη φωτιά της Ιερουσαλήμ ρίχνει ο Ερντογάν – Κάλεσε τη Διεθνή Κοινότητα να την «πέσει» στο Ισραήλ






Νέα επίθεση στο Ισραήλ εξαπέλυσε το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ρίχνοντας λάδι στην ισλαμική φωτιά που φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν να ανάψει για τα καλά μέσα στην Ιερουσαλήμ.

Ο σουλτανοπρόεδρος «καταδίκασε» την «υπερβολική», όπως τη χαρακτήρισε, προσφυγή στη βία από το Ισραήλ, την επομένη μιας ημέρας φονικών βιαιοτήτων που συνδέονταν με την εγκατάσταση ανιχνευτών μεταλλικών αντικειμένων στην είσοδο του Όρους του Ναού στην Ιερουσαλήμ.




«Καταδικάζω την υπερβολική προσφυγή στη βία από τις ισραηλινές δυνάμεις εναντίον των αδελφών μας [σ.σ. μουσουλμάνων/Παλαιστινίων] που είχαν συγκεντρωθεί για την προσευχή της Παρασκευής», ανέφερε ο Ερντογάν σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της τουρκικής Προεδρίας.

Ο Ερντογάν διευκρίνισε ότι έκανε τις δηλώσεις αυτές ως πρόεδρος εκ περιτροπής της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

Μίλησε δηλαδή όχι μόνο ως ηγέτης της Τουρκίας αλλά ως εκπρόσωπος όλων των μουσουλμάνων.

Τρεις μουσουλμάνοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε συγκρούσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στη Δυτική Όχθη με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Επίσης, τρεις Ισραηλινοί σφάχτηκαν με μαχαίρι την ίδια ημέρα μέσα στο σπίτι τους στον οικισμό Νέβε Τσουφ, γνωστό επίσης ως Χαλάμις, βορειοδυτικά της Ραμάλα.




Η ένταση κλιμακώθηκε μετά την επίθεση που κόστισε τη ζωή σε δύο Ισραηλινούς αστυνομικούς Δρούζους στο θρήσκευμα στις 14 Ιουλίου στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ.

Μετά την ένοπλη επίθεση το Ισραήλ, σύμφωνα με το οποίο τα όπλα των δραστών είχαν κρυφτεί νωρίτερα στο Όρος του Ναού, αποφάσισε να εγκαταστήσει ανιχνευτές μετάλλων στην είσοδο αυτού του εξαιρετικά ευαίσθητου σημείου, του τρίτου ιερού τόπου του ισλάμ και συνάμα του ιερότερου τόπου των Εβραίων αφού εκεί ήταν χτισμένος ο αρχαίος ναός τους που γκρέμισαν οι Ρωμαίοι.

Χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την τοποθέτηση αυτών των ανιχνευτών, ο Ερντογάν κάλεσε στην ανακοίνωσή του τη διεθνή κοινότητα να «ενεργήσει χωρίς χρονοτριβή προκειμένου να εξασφαλίσει την αφαίρεση των ανιχνευτών που περιορίζουν την ελευθερία της λατρείας» στην πλατεία των Τεμενών.

Η αλήθεια είναι ότι οι ανιχνευτές το μόνο πράγμα που εμποδίζουν είναι να περνάνε οι ισλαμιστές κρυφά όπλα και μαχαίρια και σε καμία περίπτωση δεν εμποδίζουν τη θρησκευτική λατρεία.

Ο Ερντογάν όμως και οι ισλαμιστές ομοϊδεάτες του βρήκαν από κάπου να πιαστούν για να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση στο Ισραήλ και συνάμα να κάνουν επίδειξη δύναμης μέσα στην Ιερουσαλήμ, την οποία το Ισραήλ θεωρεί ιστορική και κανονική πρωτεύουσά του.

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ ομαλοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2016 έπειτα από έξι χρόνια διακοπής διπλωματικών σχέσεων, μετά την επέμβαση του ισραηλινού στρατού το 2010 εναντίον του σκάφους Μαβί Μαρμαρά, που υποτίθεται συμμετείχε σε έναν ανθρωπιστικό στολίσκο για τη Γάζα και ήταν γεμάτο Τούρκους και ισλαμιστές πράκτορες. .tribune.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.