Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΗ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΝΤΡΗΣ ΣΥΡΙΖΑΙΑΣ ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«Εχω αγαπηθεί κι έχω αγαπήσει» λέει, μιλώντας στην «Espresso» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου. Η διακεκριμένη κολυμβ...







«Εχω αγαπηθεί κι έχω αγαπήσει» λέει, μιλώντας στην «Espresso» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου.





Η διακεκριμένη κολυμβήτρια και η πρώτη Ελληνίδα πρωταθλήτρια στις πισίνες που πήγε σε Ολυμπιακούς Aγώνες, η συμμαθήτρια της Αννας Βίσση στο 6ο Γυμνάσιο Κυψέλης, αποκαλύπτει για πρώτη φορά δημοσίως ότι είναι ανύπαντρη μητέρα μιας υπεροχής κόρης, της Δανάης, που προτιμά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό και δεν έχει δει ποτέ τη μητέρα της στη Βουλή!

Φανατική Κυψελιώτισσα;
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κυψέλη. Βέρα Αθηναία. Τελείωσα το 6ο Γυμνάσιο και ήμουν συμμαθήτρια, αλλά δύο τάξεις μικρότερη, με την Αννα Βίσση.

Η Αννα από 17 ετών, μαθήτρια ακόμη δούλευε σε μπουάτ στην Πλάκα με τον Γιώργο Νταλάρα. Εγώ, από την άλλη, αθλήτρια, ξυπνούσα και πήγαινα για προπόνηση 5 με 8 το πρωί! Είχαμε γίνει θέμα συζήτησης και οι δύο τότε, γιατί είχαμε κάτι κοινό. Νυστάζαμε κι εγώ και η Βίσση στο σχολείο, για διαφορετικούς λόγους... Λίγο πριν από το μεσημέρι, έκλειναν τα μάτια μας.

Ημουν όμως άριστη μαθήτρια. Το ίδιο και η Βίσση, που τη θυμάμαι με ίσια μαύρα μαλλιά, αδυνατούλα.

Υπήρξατε σπουδαία κολυμβήτρια, φτάσατε μάλιστα μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στα βαθιά πάντοτε;

Εκανα αθλητισμό μία ολόκληρη δεκαετία. Πήρα όλα τα μετάλλια σε όλους τους αγώνες εντός κι εκτός Ελλάδας.

Ημουν η πρώτη Ελληνίδα που πήγε σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της κολύμβησης. Εξαιτίας του αδελφού μου, του Βαγγέλη, αγάπησα την κολύμβηση. Είναι έξι χρόνια μεγαλύτερός μου και του γκρίνιαζα να με παίρνει στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο, όπου έβλεπε αγώνες.
Με πήρε λοιπόν μια φορά και είδα τις αθλήτριες του πόλο να παίρνουν κύπελλα και μου άρεσε τόσο που είπα... «θέλω κι εγώ»! Ξεκίνησα πηγαίνοντας στο κολυμβητήριο της φοιτητικής εστίας στην Πατησίων. Ο πατέρας μου με είχε γράψει στα αγγλικά κι εγώ το έσκαγα για να κάνω προπόνηση.




Σήμερα γυμνάζεστε;
Κάθε αθλητής χρειάζεται να συνεχίζει να γυμνάζεται, γιατί αν σταματήσει δημιουργεί μεταβολικό σύνδρομο.

Η καρδιά έχει μάθει να δουλεύει σε κάποιους ρυθμούς και πρέπει αυτό να διατηρείται, έστω με πιο ήπια άσκηση. Εγώ κάνω τζόκινγκ, περίπου πέντε χιλιόμετρα, τρεις φορές την εβδομάδα.

Ζήσατε πολλά χρόνια στην Αμερική. Γιατί αυτό;
Με δύο βαλίτσες στο χέρι, βρέθηκα στη μέση του πουθενά στο Μπλούμιγκτον και δεν είχα εισιτήριο να γυρίσω πίσω! Πήγα να πάρω διδακτορικό σε ένα από τα καλύτερα διεθνώς πανεπιστήμια, με παράδοση στην κολυμβητική, στην Ιντιάνα των ΗΠΑ. Στην αρχή δυσκολεύτηκα πολύ. Μετά είπα: «Ελένη, έχεις τη δυνατότητα να κάνεις καλές σπουδές. Μη φύγεις».

Ο έρωτας πότε έρχεται;
Στην Αμερική αρχικά. Ο άντρας μου ήταν Ελληνοαμερικανός. Γνωριστήκαμε, παντρευτήκαμε και έξι χρόνια μετά χωρίσαμε. Εγώ ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα κι εκείνος δεν ήθελε.

Η αγάπη δεν έπαιξε ρόλο;
Επαιξε, αλλά μέχρι το σημείο που δεν μου άλλαζε τους στόχους μου. Σε ένα ζευγάρι πρέπει και οι δύο να μεγαλώνουν το ίδιο. Αν ο ένας προχωράει κι ο άλλος μένει πίσω, πώς θα είναι μαζί; Αυτό λέω και στην κόρη μου. Να μην εστιάσει σε ένα άτομο που την τραβάει προς τα κάτω. Είχα πολλές φορές στη ζωή μου αυτή την εμπειρία. Οπως και να έχει, είμαι μια χορτασμένη γυναίκα. Εχω αγαπηθεί κι έχω αγαπήσει.

Το παιδί πώς ήρθε στη ζωή σας;
Από μια σχέση που είχα και δεν κατέληξε σε γάμο. Κράτησα το παιδί χωρίς να έχουμε παντρευτεί. Ηταν απόφασή μου να το κρατήσω. Σήμερα η κόρη μου Δανάη είναι 21 ετών, φοιτήτρια.

Γιατί δεν παντρευτήκατε;
Γιατί υπήρχαν άλλα ζητήματα. Σήμερα αυτό είναι συνηθισμένο, αλλά την εποχή εκείνη ήταν πιο σπάνιο. Με τον πατέρα της κόρης μου, όμως, έχουμε μια πολύ καλή σχέση.

Τι λέει η Δανάη για εσάς;
Βρίσκεται ακόμη σε παρατεταμένη εφηβεία νομίζω. Δεν έχει έρθει καν στη Βουλή, γιατί θεωρεί ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ψεύτες. Προσπαθώ να της εξηγήσω ότι πρέπει να παρακολουθεί και να διακρίνει τον καθέναν, και ότι δεν μπορεί να τσουβαλιάζει τους ανθρώπους, αλλά έχει την αίσθηση που έχουν όλοι οι νέοι σήμερα.



Για τον ΣΥΡΙΖΑ τι λέει;
Η κόρη μου ξεκίνησε με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και, όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της, επαναστατεί. Νομίζω όμως ότι στις τελευταίες εκλογές ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.

Είστε σίγουρη;
Ναι. Απλώς είχε ένα άγχος πάντοτε στις κινητοποιήσεις, μην τη δουν οι φίλοι της στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήθελε να λέει ότι η μαμά της είναι βουλευτής. Βέβαια, στην πορεία διαπίστωσε ότι οι μανάδες κάποιων συμμαθητριών της με είχαν δει στην τηλεόραση, οπότε ήταν αδύνατον να το κρύψει.

Ποια είναι η κριτική που σας κάνει;
Με ρωτάει «γιατί λέτε ψέματα οι πολιτικοί».

Σας έμοιασε κάπου;
Εχει άλλο στιλ από το δικό μου. Ενώ θα είχε ταλέντο μεγαλώνοντας και στο κολύμπι, νομίζω πως όταν είδε τα μετάλλιά είπε «άσε, δεν θα φτάσω τη μαμά μου» και το έριξε στο βόλεϊ. Είναι λίγο πιο τεμπέλα από μένα. Ομως έχει πολύ καλό γούστο ως γυναίκα κι εγώ βασίζομαι σε αυτό. Αυτά που φοράω είναι επιλογές της κόρης μου.

Κάποτε φλερτάρατε και με τη δημοσιογραφία;
Ημουν αρθρογράφος στην «Κυριακάτικη Αυγή». Είχα μια αθλητική στήλη που λεγόταν «Η ματιά της Ελένης». Εχω κάνει και παρουσιάστρια. Είχα εκπομπή στο Seven, ένα κουλτουριάρικο κανάλι, και καλούσα αθλητές. Εχω πάρει συνέντευξη από τον Γιώργο Μαυρωτά, βουλευτή του Ποταμιού σήμερα, και τον Κώστα Κουκοδήμο της Ν.Δ. Τώρα είμαστε συνάδελφοι στη Βουλή.

Σας ενοχλούν τα αρνητικά σχόλια που κάνουν για εσάς, νομίζω περισσότερα από ό,τι σε άλλους:
Για να μη γράφουν αρνητικά σχόλια για μένα, θα έπρεπε να πλένω τα πιάτα στο σπίτι μου και να είμαι η Ελενίτσα. Τότε θα με αγαπούσαν όλοι.

Μια ωραία γυναίκα όπως εσείς πώς δέχεται τα φλερτ γύρω της;
Μπορεί να σας φανεί παράξενο, αλλά δεν τα προσέχω. Αλλωστε, έχω σύντροφο. Απλώς δεν του αρέσει η δημοσιότητα.

ΕΣΠΡΕΣΣΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.