Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΡΙΛΕΡ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ»

Τέσσερις μήνες συμπληρώνονται σήμερα, Κυριακή, 30 Ιουλίου από την ημέρα που απήχθη ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης με την οικογένει...






Τέσσερις μήνες συμπληρώνονται σήμερα, Κυριακή, 30 Ιουλίου από την ημέρα που απήχθη ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης με την οικογένεια να ζει στιγμές αγωνίας όλο αυτό το διάστημα για τον άνθρωπό τους.

Οι δράστες φαίνεται να τηρούν μία πρωτόγνωρα σκληρή στάση και αρνούνται πεισματικά να υποχωρήσουν από τα 60 περίπου εκατομμύρια ευρώ που ζητούν ως λύτρα προκειμένου να απελευθερώσουν τον γνωστό επιχειρηματία.




Σύμφωνα με πληροφορίες από δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», το οποίο επικαλείται ασφαλείς πηγές η οικογένεια του επιχειρηματία διαμηνύει με κάθε τρόπο στους απαγωγείς ότι είναι αδύνατον να ανταποκριθεί στο ποσό που απαιτούν. «Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά», είναι η φράση που χρησιμοποίησαν τα πρόσωπα που ασχολούνται με την υπόθεση απαγωγής.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα της εφημερίδας αστυνομική πηγή: «Οι άνθρωποι αυτοί έχουν περιουσία, όπως και πολλοί άλλοι επιφανείς Έλληνες. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να βρουν τόσα πολλά χρήματα. Το ίδιο πρόβλημα θα είχαν στη θέση τους και άλλοι μεγάλοι επιχειρηματίες. Έκαναν αγώνα για να συγκεντρώσουν μετρητά, δανείστηκαν από όπου μπορούσαν να δανειστούν αλλά το ποσό που συγκέντρωσαν δεν φτάνει σε καμία περίπτωση το ζητηθέν. Ότι ήταν να κάνουν το έκαναν. Η απόσταση είναι τεράστια, είναι αδύνατο να καλυφθεί και δημιουργεί αδιέξοδο» και σημειώνει παράλληλα ότι έχει γίνει αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας «Πλαστικά Κρήτης».

Αξιωματικοί της Αστυνομίας που κατά το παρελθόν έχουν χειριστεί παρόμοιες υποθέσεις με απαγωγές χαρακτηρίζουν πρωτόγνωρη την κατάσταση καθώς οι απαγωγείς δείχνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου ο χρόνος. Μάλιστα εκτιμούν ότι οι απαγωγείς πιθανόν να ήταν από την αρχή προετοιμασμένοι προκειμένου να κρατήσουν τον επιχειρηματία για πολύ καιρό.
Οι επικοινωνίες του τελευταίου μήνα




Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα κατά τον τελευταίο μηνα οι απαγβγείς έχουν επικοινωνήσει αρκετές φορές με την οικογένεια μέσω sms. Στις επικοινωνίες τους με την οικογένεια του επιχειρηματία εμφανιζονται σκληροί και ανυποχώρητοι ενώ χρησιμοποιούν κινητά - «φαντάσματα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη έχει συγκεντρώσει περίπου 10 εκατ. ευρώ. Η τελευταία φορά που οι απαγωγείς έδωσαν σημάδι ζωής του Μιχάλη Λεμπιδάκη ήταν πριν από ένα μήνα, στέλνοντας σε SMS την απάντηση σε προσωπική ερώτηση που έθεσε μέλος της οικογένειας, για κάτι που δεν μπορούσαν να γνωρίζουν οι δράστες.

Πριν από αυτό, είχε δοθεί σημάδι ζωής στις 25 Απριλίου, με βίντεο στο οποίο ο όμηρος φαινόταν καλά στην υγεία του, χωρίς σημάδια βίας αλλά ιδιαίτερα ταλαιπωρημένος. Τότε, το θύμα είχε κάνει αναφορά στην επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές εκλογές, ως δείγμα ότι το μήνυμά του ήταν πρόσφατο.

Στη συνέχεια πέρασαν περίπου 53 ημέρες χωρίς κανένα σημάδι ζωής, γεγονός που ανάγκασε την οικογένεια να ανακοινώσει στα μέσα του Ιουνίου ότι σταματά τις διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, μία εβδομάδα αργότερα, οι απαγωγείς επανήλθαν με νέο SMS που έστειλαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στον αδερφό του επιχειρηματία.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι αρμόδιες πηγές θεωρούν σίγουρο ότι ο Λεμπιδάκης είναι ζωντανός, σε κάποιο οίκημα στην Κρήτη.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.