Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ... ΑΥΤΗ Η ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟΣ ΜΑΣ ΤΥΠΟΥ ΡΟΥΣΣΕΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΥΘΙΣΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΟΙΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Στόχος" που κυκλοφορεί από σήμερα, στην Κύπρο μαζί με την κανονιοφόρο "Νικηφόρος" βρ...







Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Στόχος" που κυκλοφορεί από σήμερα, στην Κύπρο μαζί με την κανονιοφόρο "Νικηφόρος" βρίσκεται και μιά Πυραυλάκατος μας τύπου Ρουσσέν... Η ΤΠΚ του ΠΝ «κλάσης Ρουσσέν» μπορεί να βρεθεί στο πεδίο γεώτρησης σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Στο σημείο βορειότερα της γεώτρησης βρίσκεται και μιά τουρκική πολεμική μοίρα αποτελούμενη από 4 πολεμικά σκάφη!

Κάθε σκάφος τύπου Ρουσσέν εξοπλίζεται με πυραύλους επιφανείας Exocet ITL 70A MM40 Block II που χρησιμοποιούν ενεργό ραντάρ για τον εγκλωβισμό του στόχου...

Έτσι τα ελληνικά πολεμικά σκάφη μπορούν να βυθίσουν ολόκληρη την τουρκική πολεμική μοίρα που βρίσκεται βορειότερα κοντά στο σημείοκαθώς η ΤΠΚ κλάσης Ρουσέν διαθέτει ΜΜ-40 Exocet block 3 εμβέλειας 160 χλμ (ακόμη και 180χλμ λόγω του στροβιλωθητή TRI 40) ενώ τα τουρκικά πλοία διαθέτουν πυραύλους Harpoon με εμβέλεια μόλις 80 χλμ.

Το κύριο σκάφος είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και η υπερδομή είναι από αλουμίνιο, ενώ η εταιρεία Vosper Thornycroft Controls παρέχει το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, το σύστημα διαχείρισης του σκάφους, τον ηλεκτρικό εξοπλισμό και τα συστήματα αντιμέτρων.


Η Πυραυλάκατος έχει δυνατότητα εκτέλεσης επιχειρήσεων με κατάσταση θαλάσσης 5 και δυνατότητα επιβιωσιμότητας με κατάσταση θαλάσσης 7. Έχει δυνατότητες Διοικήσεως και Ελέγχου ομάδος πλοίων με ικανοποιητικές ευκολίες εξωτερικών και εσωτερικών επικοινωνιών, τακτικό σύστημα, σύστημα LINK-11 και δορυφορικές επικοινωνίες.





Η διεύθυνση πυρός (Κ/Β, πυροβόλων) γίνεται με χρήση συστημάτων που δύσκολα εντοπίζονται και παρεμβάλλονται. Η Α/Α άμυνα του πλοίου γίνεται με CIWS RAM και πυροβόλων. Δύναται να εκτελεί συγκαλυμμένες επιχειρήσεις με "αθόρυβο πλου", χαμηλή "ηλεκτρομαγνητική υπογραφή" (RCS) και χαμηλή "υπέρυθρη υπογραφή" (I.R.).

Άξιο αναφορά είναι και το σύστημα ΤΑCTICOS το οποίο φέρουν μέσω του οποίου διασυνδέονται και με τις Εκσυγχρονισμένες Φρεγάτες «S». ο TACTICOS αποτελεί την πλέον σύγχρονη εξέλιξη των τακτικών συστημάτων. Χειρίζεται πληροφορίες από τους διάφορους σένσορες του πλοίου για να αναπαράγει μια ρεαλιστική εικόνα της τακτικής καταστάσεως.

Όπως αντιλαμβάνεστε η Πυραυλάκατος μας που βρίσκεται αυτή την ώρα στην Κύπρο, μπορεί να είναι μικρή αλλά είναι θαυματουργή


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.