Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΥΠΝΟΣΗΜΟ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ;;; ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ...

Μερικές σπάνιες φορές κάποιος Εύελπις που το βράδυ ήταν ώρες στη σκοπιά αναγκάζεται το πρωί να παρουσιαστεί στο πρωινό μάθημα (Φυ...









Μερικές σπάνιες φορές κάποιος Εύελπις που το βράδυ ήταν ώρες στη σκοπιά αναγκάζεται το πρωί να παρουσιαστεί στο πρωινό μάθημα (Φυσική, Μαθηματικά κλπ) κατάκοπος και εξαντλημένος. Κάποια στιγμή ίσως ακουμπήσει το κεφάλι του στο θρανίο (πάνω στο χέρι του) για να ξεκουραστεί λίγα λεπτά όταν ο καθηγητής γυρίζει την πλάτη στους Ευέλπιδες για να γράψει στον πίνακα.





Η φωνή του καθηγητή του όμως τον αναγκάζει να σηκώσει αμέσως το κεφάλι του αλλά στο μέτωπο του Εύελπι υπάρχει ένα ίχνος από το χέρι του (εκεί που ακουμπούσε δηλαδή).

Το ίχνος αυτό στη ΣΣΕ το λένε «υπνόσημο» κατά το «εθνόσημο» που υπάρχει στο τζόκεϊ του Εύελπι (ορισμένες φορές το λένε και “ρουφιάνο”). 

Αυτό το υπνόσημο προδίδει τον Εύελπι που μόλις ακούμπησε το κεφάλι του στο θρανίο ότι δηλαδή δεν πρόσεχε.

Φυσικά οι καθηγητές τους το βλέπουν με αγάπη και κατανόηση διότι ξέρουν ότι το βράδυ ο/η Εύελπις είχε υπηρεσία. Την ώρα που άλλοι φοιτητές κοιμούνται ο Εύελπις είναι ξύπνιος, καθαρός, ξυρισμένος, γυαλισμένος με το κρεβάτι του φτιαγμένο και παίρνει πρωινό. Μόλις μπαίνει ο καθηγητής στην αίθουσα όλοι οι Ευέλπιδες σηκώνονται σε ένδειξη σεβασμού, ο Αρχηγός αναφέρει στον Καθηγητή απόντες/παρόντες και ο πίνακας είναι καθαρός.

Μετά την έναρξη του μαθήματος στην αίθουσα δεν ακούγεται τίποτα παρά μόνο η φωνή του καθηγητή. Επικρατεί απόλυτη τάξη, ευπρέπεια και σεβασμός, δηλαδή αυτό είναι ο παράδεισος για κάθε καθηγητή Ανώτατης Σχολής.

Φυσικά το Ακαδημαϊκό προσωπικό της ΣΣΕ χαλαρώνει τους Ευέλπιδες και τους δημιουργεί ένα φιλικό και θερμό κλίμα αντίστοιχο με αυτό των πανεπιστημίων ώστε οι Ευέλπιδες να χαλαρώνουν λίγο από την αυστηρή πειθαρχία που υπάρχει έξω από την αίθουσα διδασκαλίας των ακαδημαϊκών μαθημάτων.

Το χιούμορ, η ελεύθερη αμφισβήτηση των απόψεων του Καθηγητή, η ελεύθερη διατύπωση των απόψεων των Ευελπίδων διακρίνουν και χαρακτηρίζουν την ακαδημαϊκή διδασκαλία στη ΣΣΕ. Στη ΣΣΕ δεν χύνουν καφέδες στο πάτωμα, δεν καπνίζουν στην αίθουσα, δεν βρομίζουν το χώρο, δεν γράφουν υβριστικά και αισχρά συνθήματα στους τοίχους, δεν δέρνουν τους καθηγητές και τους συμφοιτητές τους.

Να γιατί η ΣΣΕ είναι υπόδειγμα Ανώτατης Σχολής και για το λόγο αυτό οι καθηγητές της είναι υπερήφανοι για το επίπεδο της.

 http://www.ekeo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.