Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΠΛΕΟΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΗΡΩΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ... Ο ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΟΥ «ΛΕΣΒΟΣ» ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΝ «ΤΙΜΗΣΑΝ» ΜΕ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΒΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΗΞΕΙΣ!!!

Το όνομα του Ελευθέριου Χονδρινού στους νέους της Ελλάδας μπορεί να μη θυμίζει κάτι... Δυστυχώς, η ελληνική Πολιτεία φρόντισε ...





Το όνομα του Ελευθέριου Χονδρινού στους νέους της Ελλάδας μπορεί να μη θυμίζει κάτι...




Δυστυχώς, η ελληνική Πολιτεία φρόντισε να κρατήσει στη σκιά έναν ακόμη άνθρωπο, έναν αξιωματικό που έκανε με το παραπάνω το καθήκον του. Κυβερνήτης του αρματαγωγού «Λέσβος» τον Ιούλιο του 1974, ο πλωτάρχης τότε Λευτέρης Χανδρινός κατόρθωσε με την ναυτοσύνη και την ευφυΐα του να προκαλέσει βαρύτατο πλήγμα στον τουρκικό στόλο και στην τουρκική αεροπορία κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, εξανάγκασε από μόνος του την τ/κ φρουρά της Πάφου να παραδοθεί άνευ όρων, ενώ συνέβαλε τα μέγιστα στην ισχυροποίηση της άμυνας της Κύπρου φέρνοντας πίσω άρον-άρον τους επαναπατριζόμενους στην Ελλάδα οπλίτες της ΕΛΔΥΚ που είχαν ολοκληρώσει την θητεία τους. «Εξαιτίας» του οι Τούρκοι βύθισαν και 2 αντιτορπιλικά τους κατά λάθος. Η Ελλάδα τον… τίμησε με στερήσεις βαθμού, επιπλήξεις και συγκάλυψη Ο αντιναύαρχος παρέμεινε πιστός στις εθνικές επιταγές και ως άλλως μπουρλοτιέρης παρείχε υποστήριξη στις μαχόμενες ελληνικές δυνάμεις κανονιοβολώντας τον τουρκικό θύλακα στον Μούτταλο. Τα 900 περίπου βλήματα που εκτόξευσε κατά των αντιπάλων του συνέβαλαν αποφασιστικά στην εξουδετέρωση της εχθρικής αντίστασης. Στη συνέχεια, με περίτεχνους ελιγμούς, κατάφερε να επιφέρει σύγχυση στην τουρκική αεροπορία και ναυτικό, με αποτέλεσμα 4 τουρκικά μαχητικά και δύο αντιτορπιλικά να τεθούν εκτός μάχης, αφήνοντας τη θάλασσα της Πάφου ανοικτή και προσβάσιμη για τις ελληνικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.