Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ: ΣΕ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ ΟΙ «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ» ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΙΤΑΛΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΩΘΗΣΗ ΛΑΘΡΟ

Το πλοίο C Star, σύμφωνα με καταγγελίες αντιφασιστικών οργανώσεων, έχει μισθωθεί από ακροδεξιά Ιταλική οργάνωση, με στόχο να πραγμα...







Το πλοίο C Star, σύμφωνα με καταγγελίες αντιφασιστικών οργανώσεων, έχει μισθωθεί από ακροδεξιά Ιταλική οργάνωση, με στόχο να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις απώθησης προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν στη γειτονική χώρα/





Μάλιστα, σύμφωνα με το euronews.gr λίγες ημέρες πριν, εκάδες πολίτες διαδήλωσαν στο λιμάνι της Κατάνια με κεντρικό σύνθημα «Closed for racists» («Κλειστό για τους ρατσιστές»). Διαμαρτυρήθηκαν «για την επικείμενη άφιξη του πλοίου C-Star που ναύλωσαν ακροδεξιοί» και ζήτησαν «να σταματήσει η επίθεση στους πρόσφυγες».



Περίπου 20 πλεούμενα, καγιάκ, ιστιοφόρα και φουσκωτές λέμβοι έπλευσαν στο λιμάνι, ζητώντας από τις αρχές να εμποδίσουν την πρόσβαση του πλοίου. «Με δεκάδες βάρκες βρεθήκαμε σήμερα στη θάλασσα και συμβολικά αποκλείσαμε το λιμάνι της Κατάνια, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε αυτό του πλοίου C-Star. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο κάναμε έκκληση τόσο στη λιμνενική αρχή όσο και στον υπουργό και τον δήμαρχο της πόλης να κλείσουν το λιμάνι για αυτό το πλοίο», επισήμανε ένας ακριβιστής.

Η ανακοίνωση PES Crete σε λιμεναρχεία για το ενδεχόμενο ελλιμενισμού του C STAR στην Κρήτη





Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικού τύπου αλλά και σχόλια ακτιβιστών από την Ευρώπη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκύπτει ότι το πλοίο C Star που έχει ναυλωθεί από το ακροδεξιό ευρωπαϊκό δίκτυο Génération Identitaire (GI) στο πλαίσιο της επιχείρησης του δικτύου “Defend Europe”, πρόκειται να ελλιμενιστεί σήμερα 31/08/2017 στο Λιμάνι της Ιεράπετρας. Η πορεία μάλιστα που το πλοίο σημαίας Μογγολίας και μήκους 40 μέτρων ακολουθεί, σύμφωνα με το Marine Traffic, επιβεβαιώνει την προσέγγιση του στο Νησί μας.

Κρίνουμε σκόπιμο, να μην επιτραπεί σε καμία περίπτωση στο πλοίο της ακροδεξιάς οργάνωσης, που σκοπό έχει, κατά δήλωση τους, να παρεμποδίσει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων στη Μεσόγειο, να ελλιμενιστεί στην Ιεράπετρα ή σε άλλο λιμάνι της Κρήτης.
Κάτω από καμία συνθήκη η Κρήτη δεν πρέπει να προσφέρει φιλοξενία σε ακροδεξιές οργανώσεις που προσβάλουν τους αγώνες και την ιστορία του Νησιού μας.

Παρακαλούμε τα λιμεναρχεία του Νησιού και η Εισαγγελία να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να αποφευχθεί η προσέγγιση του πλοίου στα λιμάνια της Κρήτης (ενδεχομένως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το άρθρο 147 του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου)

Εκτός του συμβολισμού που οφείλουμε να στείλουμε ως Κρητικοί, θέτουμε υπ όψιν σας νομικής φύσεως προβλήματα που αντιμετώπισε το πλοίο της ντροπής λίγες μέρες πριν στα Κατεχόμενα, τον παράνομο σκοπό του να εμποδίσει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αλλά και τις έντονες αντιδράσεις πολιτών που έχει μέχρι σήμερα συναντήσει στα λιμάνια τα οποία προσέγγισε.

flashnews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.