Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ..: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΙΝΤΛΙΜΠ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ - ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ

Εκατοντάδες μισθοφόροι ισλαμιστές υπό τις διαταγές της Άγκυρας μεταφέρονται από την τουρκοκρατούμενη ζώνη στα βόρεια της επαρχίας του Χ...






Εκατοντάδες μισθοφόροι ισλαμιστές υπό τις διαταγές της Άγκυρας μεταφέρονται από την τουρκοκρατούμενη ζώνη στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, στη βορειοδυτική Συρία, στην τουρκική επαρχία Χατάι (Αντιόχεια- Αλεξανδρέττα) μέσω τουρκικού εδάφους, μεταδίδει το Al Masdar News.





Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, η Τουρκία συγκεντρώνει στο Χατάι τους μισθοφόρους της ισλαμιστές και στρατεύματά της για να εισβάλει στην επίσης βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Στόχος της τουρκικής εισβολής είναι ο βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία, η οργάνωση Ταχρίρ Αλ Σαμ, η οποία μάχεται τις τελευταίες ημέρες με τη φιλότουρκη ισλαμιστική οργάνωση Αχράρ Αλ Σαμ για τον έλεγχο της επαρχίας Ιντλίμπ.

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ (Αλ Κάιντα) υπολογίζεται ότι έχει μια δύναμη περίπου 50.000 καλά εξοπλισμένων ανδρών ενώ η αντίπαλη Αχράρ Αλ Σαμ δεν ξεπερνά τους 20.000.

Το τελευταίο 24ωρο η Ταχρίρ Αλ Σαμ έχει σημειώσει σημαντικές νίκες επί της Αχράρ Αλ Σαμ και την εκδίωξε από πολλές κωμοπόλεις και χωριά της Ιντλίμπ.

Παράλληλα η Αλ Κάιντα διεξάγει κατά των φιλότουρκων στην Ιντλίμπ, τους οποίους κατηγορεί ότι επιδιώκουν να παραδώσουν την επαρχία ως προτεκτοράτο ή ψευδοκράτος στην Τουρκία.

Η κεντρική φωτογραφία που αναδημοσιεύουμε από το Al Masdar News δείχνει άνδρες της Αχράρ Αλ Σαμ, με τουρκικές στολές και εξοπλισμό, να βγάζουν σέλφι σε σημείο ελέγχου του τουρκικού στρατού κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Η νευρική Τουρκία, στριμωγμένη στη βόρεια Συρία (Χαλέπι) και στην κυπριακή ΑΟΖ αναζητά διέξοδο «εκτόνωσης» σε μια πιθανή εισβολή στην επαρχία της Ιντλίμπ.
Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με ΠΡΑΣΙΝΟ χρώμα είναι η επαρχία της Ιντλίμπ, για την οποία ερίζουν η Ταχρίρ Αλ Σαμ (Αλ Κάιντα) και η Αχράρ Αλ Σαμ (φιλότουρκοι ισλαμιστές). Με ΚΟΚΚΙΝΟ χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση της Συρίας. Με ΚΙΤΡΙΝΟ χρώμα είναι οι Κούρδοι. Με ΓΑΛΑΖΙΟ χρώμα η τουρκοκρατούμενη ζώνη στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού. Με λευκό χρώμα η Τουρκία και το κίτρινο βέλος δείχνει το σημείο όπου συγκεντρώνονται τα τουρκικά στρατεύματα και οι μισθοφόροι τους. Η Τουρκία μετέφερε ισλαμιστές μισθοφόρους από τη ΓΑΛΑΖΙΑ ζώνη στα περίχωρα της Αντιόχειας για να εισβάλουν στην Ιντλίμπ.
tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.