Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΣΚΑ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ, ΒΑΣΙΛΗ ΝΤΟΥΜΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΣΤΟΥΝ ΑΝΑΡΧΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ!..

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της ηγεσίας της Αστυνομίας να διατάξει την πειθαρχική δίωξη του προέδρου του σωματείου Ειδικών Φρουρών...





Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της ηγεσίας της Αστυνομίας να διατάξει την πειθαρχική δίωξη του προέδρου του σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ) Βασίλη Ντούμα, για δηλώσεις του που ακολούθησαν την απαγόρευση της εκδήλωσης αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων.




Σε έκτακτη συνεδρίασή του, το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εξέδωσε ανακοίνωση - καταγγελία, στην οποία απέδωσε τις εξελίξεις στην «προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου, υγιούς και μαχόμενου συνδικαλιστικού λόγου». Τα μέλη του συμβουλίου έστρεψαν τα βέλη τους εναντίον, όχι της φυσικής ηγεσίας του Σώματος, αλλά του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Τόσκα, χαρακτηρίζοντάς τον υποκινητή της πειθαρχικής δίωξης: «Συνιστούμε στον αναπληρωτή υπουργό να επικεντρωθεί στα καθήκοντά του και να αντιμετωπίσει επιτέλους το εγνωσμένο ζήτημα του “αβάτου” στην Αττική» αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση - καταγγελία του ΣΕΦΕΑΑ, η οποία «κλείνει» με την επισήμανση ότι «οι εμπαθείς συμπεριφορές μελών της κυβέρνησης προσβάλλουν τους θεσμούς».




Σε δήλωσή του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο διωκόμενος –πλέον– πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι σχήμα οξύμωρο, ένα μέλος αριστερής κυβέρνησης να διατάσσει και να δίνει εντολή να κληθεί σε απολογία, με μια ανώτερη πειθαρχική ποινή, συνδικαλιστής που εκφράζει δημόσια τη γνώμη του και την κριτική του» είπε, ενώ μιλώντας στην «Κ» πρόσθεσε ότι «δεν αναιρώ ούτε κεραία απ’ όσα έχω πει δημόσια. Ολοι μας θα κριθούμε για το τι κάναμε απέναντι στο “άβατο” των Εξαρχείων, όπου αστυνομικοί γίνονται στόχος εμπρηστικών και τρομοκρατικών επιθέσεων».

Την υποστήριξή της στον πρόεδρο του ΣΕΦΕΑΑ εξέφρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ). Σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία εξέφρασε την έκπληξή της για την πειθαρχική δίωξη του κ. Ντούμα, αποδίδοντάς την σε απόπειρα φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος των ενστόλων. Επιπλέον, κάλεσε την ηγεσία της Αστυνομίας να μην προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε πλήγμα για το κύρος των θεσμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εγκαλεί τον Βασίλη Ντούμα για δηλώσεις του, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια στα Εξάρχεια, την 30ή Ιουνίου χαρακτηρίζοντάς τες «μη επιτρεπτές σε βάρος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου». Συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά την απαγόρευση της εξαγγελθείσας εκδήλωσης της ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων, ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής είχε δηλώσει στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 τα εξής: «Με την απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών παραδόθηκε “καθαρό” το κράτος του Εξαρχιστάν στους μπαχαλάκηδες που πραγματοποίησαν πάρτι με κοκτέιλ μολότοφ. Το γεγονός καθιστά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σε υπουργό Εξωτερικών και δεν αναμένουμε τίποτα άλλο παρά από τα εγκαίνια της πρεσβείας του νέου κράτους του Εξαρχιστάν». Σχολιάζοντας τις χθεσινές εξελίξεις, πηγή του υπουργείου υπεραμύνθηκε της απόφασης πειθαρχικής δίωξης του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. με το επιχείρημα ότι οι επίμαχες δηλώσεις «ξεπέρασαν κάθε όριο δεοντολογίας». Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία είχε εκφράσει την ενόχλησή της για παρόμοιες δηλώσεις του κ. Ντούμα μετά τους εμπρησμούς τρόλεϊ στην οδό Πατησίων.

Έντυπη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.