Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟΣ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ... «ΥΠΟΠΤΑ» ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Παρά τις διεθνείς συνθήκες, παρά τα δεκάδες πρωτόκολλα, οι γειτονικές χώρες επιμένουν να αμφισβητούν κομμάτια της εθνικής μας κυρια...

«Ύποπτα» παιχνίδια: Τούρκοι και Αλβανοί προκαλούν την Ελλάδα






Παρά τις διεθνείς συνθήκες, παρά τα δεκάδες πρωτόκολλα, οι γειτονικές χώρες επιμένουν να αμφισβητούν κομμάτια της εθνικής μας κυριαρχίας

Προβληματισμό και ανησυχία στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας προκαλούν οι κινήσεις της Τουρκίας και της Αλβανίας οι οποίες κλιμακώνουν επικίνδυνα τις προκλήσεις έναντι της Ελλάδας.




Μπορεί πολλοί να έχουν στρέψει τα φώτα τους στις δηλώσεις και τις ενέργειες της τουρκικής ηγεσίας τον τελευταίο καιρό, κυρίως στο ζήτημα του Κυπριακού, όμως δεν είναι μόνο αυτές και δεν προέκυψαν τον τελευταίο καιρό.

Σε χρόνο παράλληλο υπάρχουν άλλες κινήσεις και δηλώσεις, σε άλλο γεωγραφικό μήκος και πλάτος των Βαλκανίων. Και μιλούμε φυσικά για τους Αλβανούς, που αποδεδειγμένα, αρκετές φορές, δρουν κατά της Ελλάδας με βάση τουρκικές «υποδείξεις».

«Δερβέναγας» στην Κύπρο η Τουρκία

Σε μια ιδιαίτερα παράξενη κίνηση προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής (28/7) η Τουρκία, δεσμεύοντας θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Πάφου για την δραστηριοποίηση πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, με τη NAVTEX 746/17, δεσμεύεται περιοχή που περιλαμβάνει τμήματα των τεμαχίων 5 και 6 της κυπριακής ΑΟΖ προκειμένου πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού να ρυμουλκήσει υποβρύχια συσκευή.

Κατά το παρελθόν, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό είχε δεσμεύσει πολλάκις τμήματα της ΑΟΖ για την πραγματοποίηση τέτοιων δραστηριοτήτων, οι οποίες παραπέμπουν σε άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου, αν και οι λεπτομέρειες αυτών των κινήσεων δεν δίνονται στη δημοσιότητα.

Η περιοχή δεσμεύτηκε για την προσεχή Δευτέρα 31 Ιουλίου, από τις 15:00 μέχρι τις 20:59.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, μιλώντας στο SigmaLive δήλωσε ότι έχουν ήδη γίνει διαβήματα προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Επιπλέον, ανώτατες κυβερνητικές πηγές που παρακολουθούν στενά το ζήτημα, αναφέρουν ότι η κίνηση εντάσσεται στο επικοινωνιακό παιχνίδι των τελευταίων μηνών και τονίζουν ότι εκδόθηκε anti-NAVTEX η οποία απαντά στην αντίστοιχη τουρκική, όπως γίνεται πάντα, ενώ επαναλαμβάνουν ότι όλες οι κινήσεις παρακολουθούνται και εξετάζονται με προσοχή, εκτιμώντας ότι κανένας λόγος ανησυχίας δεν προκύπτει.




Εκείνο που φαίνεται να επιβεβαιώνεται πάντως, είναι ότι δεν πρόκειται για αμερικανική άσκηση, αλλά για κοινή άσκηση ΗΠΑ-Τουρκίας στην περιοχή, ενδεχομένως υπό τη στέγη του ΝΑΤΟ, την οποία η Τουρκία χρησιμοποίησε ως πρόσχημα για να δημιουργήσει ένταση εκδίδοντας τη συγκεκριμένη NAVTEX.

Πού το πάνε οι Αλβανοί;

Με συνοπτικές διαδικασίες οι κρατικές υπηρεσίες της Αλβανίας προχώρησαν στην κατεδάφιση δύο κτιρίων που ανήκουν στην ελληνική μειονότητα στο χωριό Δρυμάδες της Χειμάρας.

Υπενθυμίζουμε ότι τα ειδοποιητήρια στάλθηκαν στις 17 Ιουλίου και έδιναν πενθήμερο περιθώριο εκκένωσης στους ιδιοκτήτες. Δύο ακόμα οικογένειες της Χειμάρας, βρέθηκαν έρμαια της κυβερνητικής αυθαιρεσίας και είδαν τον μόχθο δεκαετιών να γίνεται συντρίμμια.

Οι κατεδαφίσεις είναι παράγωγο της αλαζονείας του Αλβανού πρωθυπουργού ο οποίος, σε μια προσωπική επίδειξη δύναμης, επιχειρεί να προκαλέσει την Ελλάδα με θύμα την ελληνική μειονότητα.

Η καταπάτηση της νομοθεσίας από το κράτος σε βάρος πολιτών του, με πράξεις που οδηγούν στην οικονομική τους εξαθλίωση συντελούν κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε συνδυασμό με τα συχνά φαινόμενα άσκησης πίεσης κατά της ντόπιας οικονομικής δραστηριότητας, εξάγεται το συμπέρασμα πως μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι ο εκφοβισμός και η υποταγή στο νέο καθεστώς που προσπαθεί να θεμελιώσει ο Αλβανός πρωθυπουργός.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.