Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ: ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΥΧΤΑ ΣΕ ΧΑΝΙΑ, ΜΑΝΗ, ΜΕΓΑΡΑ, ΠΑΤΡΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ - ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩ

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών - Με το φόβο των αναζοπυρώσεων ζουν οι κάτοικοι της Μάνης όπου ξέσπασε και νέ...







Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών - Με το φόβο των αναζοπυρώσεων ζουν οι κάτοικοι της Μάνης όπου ξέσπασε και νέο μέτωπο στην Κοκκάλα

- Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Κέρκυρα, Χανιά, Μέγαρα και Πάτρα




Μεγάλη πυρκαγιά στα Μέγαρα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το απόγευμα της Δευτέρας (3/7/2017) για μεγάλη πυρκαγιά στα Μέγαρα.

Στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής αποτελούμενη από 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
Σημειώνεται ότι η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση κοντά σε κατοικημένη περιοχή με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να μην φτάσει η φωτιά κοντά στα σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ενώ τα μέσα που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού σταμάτησαν όταν έπεσε το σκοτάδι.

Πυρκαγιά στην περιοχή Αποκορώνου Χανίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται από αργά το απόγευμα τπυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαράδρα κοντά στην περιοχή Εξώπολη, στο Καλαμίτσι Αποκορώνου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και πήρε διαστάσεις λόγω των ανέμων, ενώ βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τις Βρύσες και τα Χανιά, ενώ στη μάχη για την κατάσβεσή της συνέδραμε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Καλαμίτσι Αμυγδαλιών Χανίων Κρήτης. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα & 1 Ε/Π.

Σημειώνεται επίσης ότι η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στην περιοχή Άγιος Θωμάς στο Ηράκλειο τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.




Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, οι φλόγες καίνε δασική και γεωργική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τις Βρύσες και τα Χανιά, ενώ στη μάχη για την κατάσβεσή της συνέδραμε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο, η συνδρομή του οποίου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μη επέκταση της.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις οποίες συντονίζει επί τόπου ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Γιάννης Μαραγκάκης, θα παραμείνουν στο σημείο σ' όλη τη διάρκεια της νύχτας καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν πολλές ενεργές μικροεστίες.

Εκτός από το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς συνδράμουν εθελοντές της ομάδας έκτακτων αναγκών του δήμου Αποκόρωνα και χωματουργικό μηχάνημα, ενώ σε επιφυλακή είναι και η υπηρεσία ύδρευσης του δήμου.

Μεγάλη φωτιά στη νότια Κέρκυρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (3/7/2017) σε δασική έκταση στη νότια Κέρκυρα κοντά στον Χαλικούνα.

Μεγάλη πυροσβεστική δύναμη έχει σπεύσει στην περιοχή ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή στην Κέρκυρα δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.


Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιόνιων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος, η φωτιά που από αργά το απόγευμα είναι σε ύφεση, εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, κατάφερε να τυλίξει στις φλόγες της περίπου είκοσι στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Στον περιορισμό και την κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν και από αέρος τέσσερα αεροσκάφη, δύο τύπου καναντέρ και δύο τύπου πετζετέλ.

Στο σημείο παραμένουν τέσσερις υδροφόρες, τρία οχήματα του δήμου και δώδεκα πυροσβέστες που συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τους δυνατούς ανέμους για να κατασβήσουν τη φωτιά.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/804270/fotia-tora-dyskoli-nyxta-se-xania-mani-megara-patra#ixzz4lnnSYtXu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.