Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΠΙΘΑΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΤΣΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ» ΛΕΕΙ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ...

Ερωτηθείς σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στο Αιγαίο και το μέχρι που μπορούν να φθάσουν και πώς αντιμετ...

τουρκικά μαχητικά F-16



Ερωτηθείς σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στο Αιγαίο και το μέχρι που μπορούν να φθάσουν και πώς αντιμετωπίζονται, ο κ. Κοτζιάς επισημαίνει ότι...



“η περίοδος του Ερντογάν, τουλάχιστον μέχρι τώρα, είναι μια περίοδος στην οποία δεν έχει εκδηλωθεί κάποιο θερμό επεισόδιο. Μπορεί να υπάρχουν προκλήσεις στο Αιγαίο και στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά δεν είχαν σχεδιασμένη θερμή εξέλιξη.






Εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι οι προκλήσεις της Τουρκίας – μιας δύναμης αναθεωρητικής και νευρικής – μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε λάθη και ατυχήματα. Για αυτό καλό είναι να σταματήσουν οι προκλήσεις, να υπάρξει αυτοσυγκράτηση, και να διασφαλιστεί έτσι ότι δεν θα υπάρξουν ατυχείς κλιμακώσεις.

Αξίζει, επίσης, να μελετήσουμε τη διασύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στην απαίτηση της Τουρκίας να διατηρήσει “παρεμβατικά δικαιώματα” με την συμπεριφορά της ως προς την κυπριακή ΑΟΖ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.