Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΤΖΙΑ... ΜΟΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ! ΕΛΑ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΑΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ «ΣΤΟΧΟΥ»

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ! "Είχαμε μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και σοβαρή συνάντηση με τον κ. Nimetz, ο οποίος επισκέφ...





Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ!

"Είχαμε μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και σοβαρή συνάντηση με τον κ. Nimetz, ο οποίος επισκέφτηκε πρόσφατα τα Σκόπια", δήλωσε ο ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιά, μετά από τη συνάντησή του με τον Matthew Nimetz, Προσωπικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών. Επιπλέον σε ερώτηση όσο αφορά την επίσκεψη Τσαβούσογλου τα Κατεχόμενα ο κ. Κοτζιάς πρόσθεσε οτι "Έμαθε ότι επισκέπτομαι εγώ την ελεύθερη Κύπρο και αποφάσισε και εκείνος να κάνει το ίδιο. Συνηθίζει να με ακολουθεί. Αυτό δεν είναι κακό, αρκεί να είχε και τους ίδιους στόχους".




Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών

ΚΟΤΖΙΑΣ: Είχαμε μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και σοβαρή συνάντηση με τον κ. Nimetz, ο οποίος επισκέφτηκε πρόσφατα τα Σκόπια. Με ενημέρωσε για το κλίμα που βρήκε. Από την πλευρά μου, τον ενημέρωσα για το πώς σκεφτόμαστε εμείς, μετά από τις συναντήσεις που κάναμε με την καινούργια κυβέρνηση του βόρειου γείτονά μας. Συμφωνήσαμε να μείνουμε σε επαφή και να αναζητήσουμε τρόπους, με τους οποίους θα μπορούσαμε να ανοίξουμε μία διαδικασία για την αναζήτηση λύσης.

Κύριε Υπουργέ, έχουμε ενδείξεις καλής θέλησης από την πλευρά της κυβέρνησης των Σκοπίων;

ΚΟΤΖΙΑΣ: Επικοινωνιακά ναι.

Ουσιαστικά;

ΚΟΤΖΙΑΣ: Είπα, επικοινωνιακά ναι. Ουσιαστικά πρέπει να δείξουν.

Σε ό,τι αφορά το ταξίδι σας στην Κύπρο, ποιοι είναι οι στόχοι των επαφών που γίνονται σε έναν παράλληλο χρόνο με τον Mevlüt Çavuşoğlu να επισκέπτεται τα κατεχόμενα;

ΚΟΤΖΙΑΣ: Έμαθε ότι επισκέπτομαι εγώ την ελεύθερη Κύπρο και αποφάσισε και εκείνος να κάνει το ίδιο. Συνηθίζει να με ακολουθεί. Αυτό δεν είναι κακό, αρκεί να είχε και τους ίδιους στόχους. Εμείς πάμε στην Κύπρο να συζητήσουμε τη συνέχεια της Διάσκεψης που έγινε στην Ελβετία, τον τρόπο που θα πρέπει να μεθοδεύσουμε ώστε να ετοιμαστεί με πιο σωστό και πιο αποτελεσματικό τρόπο μια μελλοντική διαπραγμάτευση, να κουβεντιάσουμε για τις σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου στις διμερείς [σχέσεις], αλλά και για ζητήματα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, όπως επίσης να κουβεντιάσουμε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα την πορεία της Τουρκίας σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και δη την τελωνειακή ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.