Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΣΙ.. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ «ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΡΟΗ»

Η απόφαση περί κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας ενδέχεται να επηρεάσουν την κατασκευή της τουρκικής ροής (Türk Akımı- αγγλιστί Turk...






Η απόφαση περί κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας ενδέχεται να επηρεάσουν την κατασκευή της τουρκικής ροής (Türk Akımı- αγγλιστί Turkish stream).




Η Γερουσία των ΗΠΑ υιοθέτησε ομόφωνα νόμο που προβλέπει τις αυστηρότερες οικονομικές κυρώσεις από το 2014, κατά της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.

Ο νόμος αυτός στάλθηκε στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Η απόφαση δίδει τις εικασίες ότι το έργο της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου στο τουρκικό έδαφος θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο. Σημειώνεται ότι μόλις έχει αρχίσει το έργο στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Οι κύριες κυρώσεις που αφορούν τη Μόσχα περιλαμβάνουν τις τράπεζες στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας.

Με τη θέσπιση της νομοθεσίας, η περίοδος δανεισμού για τις ρωσικές τράπεζες, οι οποίες βρίσκονται στον κατάλογο των κυρώσεων, μειώνεται στις 14 ημέρες αντί τις τρέχουσες 30-90 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία έχει απομακρυνθεί εντελώς από το να είναι ένας διεθνής παίκτης της αγοράς συναλλάγματος.

Ο κίνδυνος των κυρώσεων

Οι νέες κυρώσεις περιέχουν επίσης, στοιχεία που θα αναταράξουν τη ρωσική ενεργειακή βιομηχανία. Όλα τα έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου με ποσοστό 33% της Ρωσίας περιλαμβάνονται στο πεδίο εφαρμογής των κυρώσεων.
Τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται και παρέχεται τεχνική υποστήριξη από τη Δύση.
Ακόμη και η ίδια η εταιρεία «Gazprom» ομολόγησε την ύπαρξη ενός τέτοιοιυ κινδύνου κατά την παρουσίαση ενός ρωσικού προγράμματος στην ευρωπαϊκή αγορά.
«Το έργο προς την κατεύθυνση της Νότιας Ευρώπης, η κατασκευή της τουρκικής ροής, μπορεί να σταματήσει», είπε.
(haberler.com)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.