Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΑ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ... ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΡΑΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΠΛΟΥΖΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ...!!!

Τουλάχιστον 15 άτομα συνελήφθησαν την εβδομάδα που πέρασε στην Τουρκίαεπειδή φορούσαν μπλουζάκια που ανέγραφαν το σύνθημα «ήρωας», ...







Τουλάχιστον 15 άτομα συνελήφθησαν την εβδομάδα που πέρασε στην Τουρκίαεπειδή φορούσαν μπλουζάκια που ανέγραφαν το σύνθημα «ήρωας», καθώς ο Ερντογάν πιστεύει ότι είναι υποστηρικτές του Γκιουλέν και του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος της περασμένης χρονιάς.




Πιο πρόσφατες συλλήψεις, αυτές ενός ζευγαριού χθες Σάββατο στην Αττάλεια και ενός εφήβου στο Τσανάκαλε γιατί φορούσαν λευκά μπλουζάκια με τη λέξη Hero (ήρωας), όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Οι τουρκικές Αρχές βλέπουν σε αυτή την εκ πρώτης όψεως άκακη ενδυματολογική επιλογή ένα κρυφό μήνυμα υποστήριξης προς τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατά την Άγκυρα ήταν ο εγκέφαλος του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος, κάτι που ο ενδιαφερόμενος διαψεύδει κατηγορηματικά.

Το ζευγάρι (δεξιά) που συνελήφθη το Σάββατο στην Αττάλεια γιατί φορούσαν λευκά μπλουζάκια με τη λέξη Hero.

Όλα ξεκίνησαν τη 13η Ιουλίου, όταν ένα από τα πρόσωπα που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης προς τη 16η Ιουλίου 2016 παρουσιάστηκε στο δικαστήριο με ένα μπλουζάκι που έγραφε «ήρωας».




Αντιδρώντας, ο Ερντογάν πρότεινε την περασμένη εβδομάδα οι κρατούμενοι που δικάζονται για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα να φορούν μία τυποποιημένη στολή, όπως οι πορτοκαλί φόρμες των κρατούμενων στη φυλακή του αμερικανικού στρατού στον Κόλπο του Γουαντάναμο.

Συνυπολογίζοντας τις τρεις συλλήψεις που έγιναν το πρωί του Σαββάτου, τα πρακτορεία ειδήσεων Doğan και Ανατολή έκαναν λόγο για συνολικά 15 προσαγωγές αυτού του είδους την περασμένη εβδομάδα.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που συνελήφθησαν βρισκόταν ένας συγγενής του προσώπου που δικαζόταν στην Άγκυρα και φόρεσε πρώτος το μπλουζάκι με τη λέξη «ήρωας».

Όμως οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι φοιτητές και εργαζόμενοι που είπαν ότι δεν γνώριζαν την κρυφή σημασία που αποδίδουν οι αρχές στη λέξη.

Τουλάχιστον δύο από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν προφυλακίστηκαν και θα προσαχθούν σε δίκη για «τρομοκρατική προπαγάνδα».

Ο έφηβος που συνελήφθη χθες στο Τσανάκαλε καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από διερχόμενους.

Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν τον ανάγκασαν να φορέσει ένα κόκκινο μπλουζάκι πριν τον πάνε στο αστυνομικό τμήμα, μετέδωσε το Doğan.

«Πολίτες καρφώνουν ανθρώπους που φορούν ένα μπλουζάκι με τη λέξη “ήρωας” κι η Αστυνομία τους συλλαμβάνει», συνόψισε χθες ένας Τούρκος χρήστης του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter πριν προσθέσει: «Η κοινωνία μας έχει χάσει το μυαλό της τελείως». .tribune.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.