Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ: ΠΟΥΛΗΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΥ ΑΞΙΑΣ!..

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο και ο Ιππόδρομος στην αρχαία, παράκτια πόλη Καισάρεια (Caesarea) πουλήθηκε στα κρυφά, σε μία εταιρία...







ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο και ο Ιππόδρομος στην αρχαία, παράκτια πόλη Καισάρεια (Caesarea) πουλήθηκε στα κρυφά, σε μία εταιρία εξωχώρια από το Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο, ανέφερε σε άρθρο της η εφημερίδα Times of Israel (ToI).




Συνολικά 172 εκτάρια γης στην Καισάρεια πουλήθηκαν τον περασμένο μήνα, επεσήμανε το άρθρο, επικαλούμενο ρεπορτάζ του σταθμού «Channel 2». Σε αυτή την έκταση, πρόσθετε, περιλαμβάνονται πολλά εδάφη που έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικό εθνικό πάρκο.

Το Αμφιθέατρο είναι συχνά ο τόπος για παραστάσεις Ισραηλινών και διεθνών καλλιτεχνών. Οι «Pixies» είναι προγραμματισμένο να έχουν δύο εκδηλώσεις εκεί αργότερα αυτό τον μήνα.

Η συμφωνία, για ποσό που δεν έγινε γνωστό, κατέληξε τον περασμένο μήνα μεταξύ της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και μίας εταιρίας με το όνομα «Saint Ventures Limited», η οποία σύμφωνα με το «Channel 2» είναι καταχωρημένη κάπου στην Καραϊβική.

Η είδηση αυτή, ήρθε μετά από αποκαλύψεις νωρίτερα τον Ιούλιο πως η Εκκλησία πούλησε επίσης κρυφά περίπου 123 εκτάρια περιουσίας σε κάποιες από τις πλουσιότερες περιοχές της Ιερουσαλήμ.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία απέκτησε περί τα 1.110 εκτάρια γης στο κέντρο της Ιερουσαλήμ κατά τον 19ο αιώνα, αρχικά για αγροτική χρήση. Στη δεκαετία του ’50, μετά την ανεξαρτησία του Ισραήλ, συμφώνησε να νοικιάσει τη γη της στο JNF (Jewish National Fund) για 99 χρόνια, με την επιλογή της επέκτασης. Ακόμη και το κτίριο της ισραηλινής Βουλής (Knesset), είναι χτισμένο σε γη της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σύμφωνα πάντα με το άρθρο της ισραηλινής εφημερίδας.ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.