Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ» ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ, «ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΚΕΣ» ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ, «ΜΙΣΟΓΥΝΙΚΕΣ» ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ... ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Η αμερικανική τηλεοπτική σειρά 10 επεισοδίων“The Handmaid’s Tale”, που ξεκίνησε να μεταδίδεται στις ΗΠΑ από το συνδρομητικό stream...








Η αμερικανική τηλεοπτική σειρά 10 επεισοδίων“The Handmaid’s Tale”, που ξεκίνησε να μεταδίδεται στις ΗΠΑ από το συνδρομητικό streaming κανάλι Hulu (το 30% το έχει η Disney) τον Απρίλιο του 2017, βασίζεται στο ομώνυμο ‘δυστοπικό’ sci-fi μυθιστόρημα του 1985 της Καναδέζας φεμινίστριας αριστερής άθεης συγγραφέως Margaret Atwood (φώτο κάτω).

 






Πρωταγωνιστεί η αμερικανίδα ηθοποιόςElisabeth Moss, που ανήκει στην αίρεση τηςΣαηεντολογίας και αποκαλεί τον εαυτό της «φεμινίστρια». Θεωρείται βέβαιο ότι η «πετυχημένη» αυτή σειρά θα βρει τον δρόμο της -αργά ή γρήγορα- προς την Ευρώπη, ώστε και οι ευρωπαίοι μαζάνθρωποι να την απολαύσουν στις μικρές τους οθόνες.

Το “The Handmaid's Tale” είχε εμφανισθεί ως κινηματογραφική ταινία και το 1990, με γνωστά ονόματα μάλιστα, όπως η Natasha Richardson(ως Kate/Offred), η Faye Dunaway (Serena Joy),ο Robert Duvall (The Commander, Fred), οAidan Quinn (Nick) και η Elizabeth McGovern (Moira). Η εποχή εκείνη προφανώς δεν προσφερόταν για την αριστερή φεμινιστική αντι-λευκή φρενίτιδα που σαρώνει τα πάντα σήμερα και για αυτό, παρά το αξιόλoγο cast, η ταινία του 1990 έμεινε γενικώς άγνωστη. Προσέξτε μόνο(κάτω) την σημαία της «Δημοκρατίας τηςGilead»….


Η πλοκή του μυθιστορήματος είναι ότι μετά από έναν περιορισμένης έκτασης πυρηνικό πόλεμο με τους Σοβιετικούς ή κάποια οικολογική καταστροφή - τέλος πάντων δεν είναι σαφές τι ακριβώς έγινε - οι περισσότερες γυναίκες στις ΗΠΑ έχουν γίνει στείρες.





Τότε γίνεταιπραξικόπημα από την χριστιανική δεξιά και οι ΗΠΑ μετατρέπονται σε μια λευκή θεοκρατική χριστιανική φονταμενταλιστική πατριαρχική μισογυνιστική ολοκληρωτική πολιτεία (που λέγεται Gilead), όλες οι γυναίκες υποχρεώνονται να σταματήσουν να εργάζονται, τα δικαιώματά τους ακυρώνονται έτσι ώστε να κρατούνται κυριολεκτικά γυμνές και στην κουζίνα, ενώ οι ανώτερες τάξεις της λευκής φονταμενταλιστικής χριστιανικής κυβέρνησης παίρνουν τις γόνιμες γυναίκες για να κάνουν μαζί τους παιδιά. 

Οι περισσότερες από αυτές τις γόνιμες σκλάβες είναι πολιτικές κρατούμενες - φεμινίστριες, λεσβίες, θρησκευτικές μειονότητες, που ήταν γνωστό ότι ήταν αντίθετες με τις αξίες του καθεστώτος. Το καθεστώς είναι ένα είδους «χριστιανικού» ISISμε εξευτελισμούς γυναικών, βιασμούς, βασανιστήρια, κόψιμο χεριών και δαχτύλων, βγάλσιμο ματιών και λοιπά.




Έχουμε θα λέγαμε ένα μείγμα από “Scarlet Letter” ("Άλικο Γράμμα"), “Brave New World”,“1984” με πρακτικές ISIS και ολίγον άρωμαΒόρειας Κορέας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.