Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ... !!! Ο ΟΗΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ «ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ» ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

Με δεδομένη πλέον την παρουσία διακριτικής αλλά ταυτόχρονα ισχυρής ναυτικής δύναμης στη θαλάσσια περιοχή περιμετρικά του Οικοπέδου 11 ...







Με δεδομένη πλέον την παρουσία διακριτικής αλλά ταυτόχρονα ισχυρής ναυτικής δύναμης στη θαλάσσια περιοχή περιμετρικά του Οικοπέδου 11 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), τα Ηνωμένα Έθνη εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχα για το ενδεχόμενο εκδήλωσης ενός «θερμού επεισοδίου» στη νοτιοανατολική Μεσόγειο από πλευράς της Τουρκίας.




Ο εκπρόσωπος του γ.γ. του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτιέρες, ο Στέφαν Ντουζαρίκ, έστειλε μήνυμα προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, αλλά με έμφαση στην Άγκυρα, ότι «τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα ήθελαν να δουν οποιαδήποτε περιστατικά, προφανώς ανησυχούμε από τις συνεχείς εντάσεις στη συγκεκριμένη περιοχή».
Ο κ. Ντουζαρίκ επισήμανε, μάλιστα πως «προφανώς πρέπει να σκεφθούμε τα επόμενα βήματά μας, όπως και τα (εμπλεκόμενα) μέρη. Είναι καιρός προβληματισμού για όλες τις πλευρές».

«Τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν πρόθυμα και στη διάθεση των πλευρών, που επιθυμούν να έλθουν σε συμφωνία σε ό,τι αφορά το Κυπριακό», συνέχισε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, ενώ αναφερόμενος στα αποτελέσματα της διάσκεψης στο Κραν Μοντανά, παραδέχθηκε πως «ήταν ξεκάθαρο από τις θέσεις των διαφόρων πλευρών ότι η διαφορά ήταν ακόμα αρκετά μεγάλη και η διάσκεψη έπρεπε να κλείσει».

Ήδη, πάντως, στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη παρατηρείται έντονη κινητικότητα ως προς το ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ, με τον κ. Ντουζαρίκ να προσθέτει ότι ο ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού για το Κυπριακό, Έσπεν Μπάρθ Άιντα, έχει προγραμματίσει για σήμερα, Πέμπτη (13/07/2017) να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.