Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ... «ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ»...!!! ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ «ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ» ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ανεβάζει επικίνδυνα το «θερμόμετρο» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προχώρησε σε εμπρηστικές και προκλητικές δηλώσεις, ανήμερα τη...







Ανεβάζει επικίνδυνα το «θερμόμετρο» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προχώρησε σε εμπρηστικές και προκλητικές δηλώσεις, ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο


Σε γραπτό μήνυμά του προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποιεί τις διεθνείς εταιρείες πως αν δεν μείνουν μακριά από οποιαδήποτε συμφωνία για ενεργειακά ζητήματα με τους Ελληνοκύπριους, θα χάσουν τη φιλία της Άγκυρας.




Ο Ερντογάν κατηγόρησε τους Ελληνοκύπριους ότι δείχνουν μία «ανένδοτη συμπεριφορά» στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό σε αντίθεση με τις «καλές προθέσεις» της τουρκοκυπριακής πλευράς. «Εξαιτίας αυτού, οι συζητήσεις δυστυχώς τερματίστηκαν χωρίς αποτέλεσμα και δεν επιτεύχθηκε λύση στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων», τονίζει ο Τούρκος πρόεδρος στο μήνυμά του.

Όπως επισημαίνει, η Άγκυρα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους Τουρκοκύπριους και να «εγγυάται» την ειρήνη στην περιοχή.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος αμφισβήτησε για ακόμη μία φορά τα γεωγραφικά κεκτημένα της Κύπρου. Ο Γιλντιρίμ χαρακτήρισε μάλιστα τις κινήσεις της Λευκωσίας αναφορικά με τη διενέργεια ερευνών για τους υδρογονάνθρακες εντός της ΑΟΖ ως «άκαιρες και επικίνδυνες».

Ακολουθώντας την τακτική και τα λεγόμενα του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει προ ημερών «μονομερείς ενέργειες» τις γεωτρήσεις που πραγματοποιούνται στο Οικόπεδο 11, ο κ. Γιλντιρίμ σημείωσε πως «η Άγκυρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια στιγμή, η Τουρκία έχει στείλει κοντά στην περιοχή που γίνεται η γεώτρηση δύο πλοία και ένα υποβρύχιο για να παρακολουθούν τις εργασίες.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.