Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΕΦΤΕΙ ΡΕ... Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!

Με πανηγυρισμούς για τη μείωση της ανεργίας συνοδεύτητηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Εργασίας. Μετά τ...








Με πανηγυρισμούς για τη μείωση της ανεργίας συνοδεύτητηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Εργασίας. Μετά τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου και σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τόσο ο κ.Τσίπρας, όσο και η κ.Αχτσιόγλου θριαμβολόγησαν για τις στοχευμένες, όπως είπαν, κινήσεις της κυβέρνησης που οδήγησαν στη μείωση τηςανεργίας κατά περίπου 5 μονάδες. Και όλα αυτά, χωρίς να κάνουν κουβέντα για τις περικοπές σε συντάξεις σε επιδόματα.




Ο κ.Τσίπρας μάλιστα, μίλησε και για ρεκόρ 16ετίας σε ό,τι αφορά τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά στο γεγονός ότι οι περισσότερες νέες θέσεις αφορούν σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης με αποδοχές- ψίχουλα, την ώρα που παράλληλα, οργιάζει η μαύρη, αδήλωτη εργασία και χιλιάδες εργαζόμενοι είναι «εγκλωβισμένοι» αφού παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι.

Σ' αυτούς τους εργαζόμενους έκανε αναφορά ο κ.Τσίπρας για να εξαγγείλει παρεμβάσεις στο επίπεδο της επανεκπαίδευσης μερίδας αυτών των εργαζομένων και να βάλει εναντίον της Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι λαμβάνει αποφάσεις που είναι υπέρ των εργοδοτών. Έκανε μάλιστα έμμεση αναφορά στην τραγωδία με την αυτοκτονία απλήρωτης εργαζόμενης στα Γιαννιτσά, «υιοθετώντας» τις απόψεις που έχουν δημοσιοποιήσει τόσο ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, σύμφωνα με τους οποίους η κυβέρνησης δεν έχει ευθύνη, αλλά ρίχνουν το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη.

Η Έφη Αχτσιόγλου

Στις πολιτικές της κυβέρνησης για τη μείωση της ανεργίας αναφέρεται αυτή την ώρα σε δηλώσεις της η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Προηγήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είπε η κ.Αχτσιόγλου, ήταν πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης να παρέμβει για δραστική μείωση της ανεργίας: Τον Απρίλιο κατέγραψε περίπου 5 μονάδες κάτω από ό,τι παρέλαβε η κυβέρνηση. δεν είναι εύκολη η απλή υπόθεση. Είναι το αποτέλεσμα συντονισμένης δουλειάς που κάνει η κυβέρνηση, με τους ελέγχους από το ΣΕΠΕ. Η κ.Αχτσιόγλου έκανε λόγο για «τιτάνιες» προσπάθειες της κυβέρνησης να στήσει στα πόδια του σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, που έπασχε, όπως είπε, από πολλές παθογένειες. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπρέπεια το σύστημα», είπε.




Ακολούθως, κάνοντας απολογισμό των έως τώρα πεπραγμένων του υπουργείου της αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ανέγερσης εργατικών κατοικιών, την αξιοποίηση, όπως είπε, της ακίνητης περιουσίας των φορέων της κοινωνικής ασφάλισης, τη δημιουργία κόμβου για την ενημέρωση των πολιτών σε ζητήματα εργασίας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης.

Ο δεύτερος στόχος, είπε η κ.Αχτσιόγλου είναι η αναδιοργάνωση του κοινωνικού κράτους, αναπέμποντας, ωστόσο τις παρεμβάσεις για το 2019 και μετά. Προανήγγειλε ρυθμίσεις για την αδήλωτη εργασία, ενώ στο πεδίο της κοινωνικής αλληλεγγύης είπε ότι ιδρύεται δίκτυο για την κοινωνική προστασία. Παράλληλα, μίλησε για αναδιοργάνωση του ΟΓΑ που θα δώσει «τέλος στις πελατειακές σχέσεις του παρελθόντος». Ο ΕΦΚΑ, ο νέος ΟΓΑ, ο αναβαθμισμένος ΟΑΕΔ και το ΣΕΠΕ είναι οι πυλώνες για το κοινωνικό κράτος, είπε.  protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.