Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΚΑΤΙ ΞΕΧΑΣΕΣ! ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΕΤΑΖΑΝ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΕΙΛΙΑ... ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΙ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΡΙΣΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ!

Ακόμα περιμένουν οι σεισμόπληκτοι της Λέσβου, να πάρουν το έκτακτο βοήθημα και την επιδότηση για το ενοίκιο. Θυμόμαστε όλοι μας τα...






Ακόμα περιμένουν οι σεισμόπληκτοι της Λέσβου, να πάρουν το έκτακτο βοήθημα και την επιδότηση για το ενοίκιο.

Θυμόμαστε όλοι μας τα κυβερνητικά στελέχη που πέρασαν από τη Βρίσα, να τάζουν ανοικοδόμηση του παραδοσιακού οικισμού, επιδότηση για τα νοικοκυριά, επιδότηση για το ενοίκιο…

Τώρα που έφυγαν οι κάμερες, οι Βρισαγώτες περιμένουν…

Και λυπούμαστε πολύ αλλά μάλλον θα περιμένουν για πολύ ακόμα…

Αν θυμηθούμε τα παραδείγματα με τις περιοχές που επλήγησαν από σεισμούς παλαιότερα, μας πιάνει μία μικρή απογοήτευση.




Έτσι ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε την παρακάτω επείγουσα επιστολή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη, στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, στον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό και στον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κ. Ιωάννη Καπάκη, με θέμα την έκδοση ΚΥΑ για τους σεισμοπαθείς της Βρίσας.

ΘΕΜΑ: ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΒΡΙΣΑΣ

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι κάτοικοι της Βρίσας που επλήγησαν από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017, αναμένουν την ΚΥΑ για το έκτακτα βοηθήματα, αλλά και για την καταβολή του ποσού επιδότησης ενοικίου.

Στην ήδη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν, έρχεται να προστεθεί και η έντονη ανησυχία που προκαλεί στους πληγέντες η καθυστέρηση αυτή, τη στιγμή που σε αντίστοιχες περιπτώσεις όπως π.χ. στο σεισμό της Κεφαλονιάς που είχε σημειωθεί στις 26/1/2014, ή ανάλογη ΚΥΑ είχε εκδοθεί μέσα σε λίγες ημέρες, δηλαδή στις 5/2/2014.




Μέχρι σήμερα, ο Δήμος Λέσβου, φρόντισε για την κάλυψη του κόστους σίτισης και διαμονής των πληγέντων για έως ότου εκδοθεί η ΚΥΑ και τακτοποιηθούν με την ενοικίαση κατοικίας για να στεγασθούν και γενικά να λάβουν όσα η Πολιτεία τους οφείλει.

Όπως καταλαβαίνετε είναι επιτακτική ανάγκη η έκδοση της παραπάνω ΚΥΑ, για να βρουν στέγη οι πληγέντες από το σεισμό της 12ης Ιουνίου, καθώς η καθυστέρηση στην έκδοσή της επιτείνει την αγωνία τους και δημιουργεί δικαιολογημένη αγανάκτηση.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας και παραμένω στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση και συνεργασία.»

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός

lesvosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.