Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑΤΑ ΤΑ ΚΑΛΑ!!! ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕ ΜΑΝΤΗΛΑ!!

Γερμανικό δικαστήριο ενημέρωσε Σύρια γυναίκα που είχε υποβάλλει αίτημα διαζυγίου πως για να μετάσχει στην δίκη πρέπει να βγάλει τ...









Γερμανικό δικαστήριο ενημέρωσε Σύρια γυναίκα που είχε υποβάλλει αίτημα διαζυγίου πως για να μετάσχει στην δίκη πρέπει να βγάλει την μαντίλα.

Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει το Tagesspiegel, Σύρια πρόσφυγας που ήρθε στην Γερμανία, υπέβαλλε αίτημα διαζυγίου σε πρωτοδικείο του Λουκενβάλντε της επαρχίας Βρανδεμβούργου. Πριν από την δίκη ο δικαστής έστειλε επιστολή στον συνήγορο της γυναίκας στην οποία αναφερόταν πως στην δίκη δεν θα επιτραπεί στην γυναίκα να φορά μαντίλα στο κεφάλι.





Στην επιστολή αναφέρεται η φράση πως ¨Θρησκευτική έκφραση όπως το κάλυμμα της κεφαλής δεν θα επιτραπεί¨.

Στα γερμανικά δικαστήρια οι αρμόδιοι στο όνομα της ανεξιθρησκίας δεν επιτρέπεται να φοράνε θρησκευτικά σύμβολα, αλλά αυτό δεν εφαρμοζόταν στους πολίτες. Οι συνήγοροι στα δικαστήρια δεν υπάγονται σε κανόνες θρησκευτικής ανεξαρτησίας και μπορούν να φορέσουν μαντίλα ή άλλο θρησκευτικό σύμβολο. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, το 2006 δεν επέτρεψε σε δικαστίνα να μπει στο δικαστήριο όταν φόρεσε μαντίλα στο κεφάλι.

Ο συνήγορος της Σύριας είπε πως η απόφαση συνιστά παραβίαση του συντάγματος.



Το δικαστήριο του Λουκενβάλντε υποστήριξε πως ¨Τα θρησκευτικά σύμβολα δεν έχουν θέση στην αίθουσα του δικαστηρίου¨.

http://haber.sol.org.tr -http://tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.