Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΠΡΙΜΠΟΥΣ ΛΕΕΙ «ΟΧΙ» ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ

Ο κ. Τραμπ με τον κ. Πρίμπους. Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Andrew Harnik. ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρώην Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ράινς ...





Ο κ. Τραμπ με τον κ. Πρίμπους. Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Andrew Harnik.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρώην Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους (Reince Priebus) στις πρώτες του δηλώσεις μετά την αντικατάστασή του από τον στρατηγό, Τζον Κέλι, ανέφερε ότι είναι καλά και διάψευσε τις φήμες ότι παραιτήθηκε υπό πίεση μετά από μία εξαιρετικά δύσκολη εβδομάδα στο Λευκό Οίκο.





Ακόμη, μιλώντας στον κ. Wolf Blitzer του «CNN» αρνήθηκε την πιθανότητα ότι μπορεί να είναι ο επόμενος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα. «Οχι, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», είπε και σημείωσε: «Πιστεύω πως θα κάνω μερικές διακοπές, να περάσω λίγο χρόνο με τη σύζυγό και τα παιδιά μου, να απολαύσω το μέλλον και να συνεχίσω να είμαι υποστηρικτικός».

Η «New York Times» έγραψε πως τον Μάιο ο κ. Τραμπ είχε αστιευτεί με τον κ. Πρίμπους, του οποίου η μητέρα είναι ελληνικής καταγωγής, πως θα τον έκανε πρέσβη στην Ελλάδα. Η φημολογία, υπενθύμιζε το «The Hill», κλιμακώθηκε όταν ο κ. Πρίμπου ζήτησε έναν κατάλογο με πρέσβεις να σχηματιστεί και η θέση στην Ελλάδα είχε μείνει κενή, σύμφωνα με τη «ΝΥΤ».

«Παραιτήθηκα και εκείνος το δέχθηκε», είπε ο κ. Πρίμπους στο «CNN», αναφερόμενος στον πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ και την αντικατάστασή του. «Συζητούσαμε όλο τον καιρό γι αυτό το θέμα. Οποιαδήποτε στιγμή, οποιαδήποτε ήθελε να πάει σε διαφορετική κατεύθυνση, ο καθένας από εμάς, το συζητούσαμε».




«Είχα απλά μία καλή συζήτηση με τον στρατηγό Κέλι και τον Πρόεδρο και πιστεύω, ίσως ξέρετε, εμφανώς συζητούσα με τον Πρόεδρο για μερικές ημέρες γι αυτό και τελικά επίσημα παραιτήθηκε (την Πέμπτη). Και ξέρετε, ο Πρόεδρος ήταν σπουδαίος», σημείωσε ο κ. Πρίμπους.

«Πιστεύω ότι ο στρατηγός Κέλι είναι μία λαμπρή επιλογή», πρόσθεσε. «Θα εργαστούμε για μία μετάβαση εδώ για μερικές εβδομάδες μαζί με τον στρατηγό Κέλι, αρχίζοντας από τη Δευτέρα το πρωί».

Σε σχέση με την «έχθρα» με τον κ. Σκαραμούτσι, είπε: «Δεν είναι αυτή η κατάσταση όπου υπάρχει μία ‘δέσμη’ κακών συναισθημάτων». «Αυτό είναι, εκτιμώ, καλό για τον Πρόεδρο», συμπλήρωσε.

«Ο Πρόεδρος έχει δικαίωμα να αλλάξει κατεύθυνση, ο Πρόεδρος έχει δικαίωμα να πατήσει ένα κουμπί επανεκκίνησης/επαναφοράς (reset)», είπε ακόμη. «Πιστεύω ότι είναι καλή στιγμή να πατήσει το κουμπί αυτό. Και πιστεύω ότι ήταν κάτι, το οποίο εκτιμώ, ο Λευκός Οίκος χρειάζεται. Πιστεύω ότι είναι υγιές και θα τον υποστηρίξω σε αυτό».

Τέλος, ο κ. Πρίμπους επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του στην προεδρία Τραμπ. «Είμαι στον Ομάδα Τραμο και ανυπομονώ να τον βοηθήσω να πετύχει τους στόχους του και την ατζέντα του για τον Αμερικανικό λαό», επεσήμανε, προσθέτοντας: «Τον υποστηρίζω στο να καταστεί βέβαιο ότι ο Αμερικανός λαός βλέπει και συνειδητοποεί τη δουλειά που έχει κάνει».


ekirikas

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.