Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΑ ΠΟΥ «ΕΙΔΕ» ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΦΟΥΚΟΣΙΜΑ

Ένα μικρό ρομπότ χρησιμοποιήθηκε για να φτάσει στον πυθμένα του αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκοσίμα και να καταγρά...





Ένα μικρό ρομπότ χρησιμοποιήθηκε για να φτάσει στον πυθμένα του αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκοσίμα και να καταγράψει εικόνες από τον πυθμένα.






Το ρομπότ κατέγραψε εικόνες από τα απομεινάρια του λιωμένου αντιδραστήρα σε μια αποστολή που άρχισε στις 19 Ιουλίου. Οι πρώτες εικόνες από τον βυθισμένο αντιδραστήρα έφτασαν την Παρασκευή 21 Ιουλίου. Οι εικόνες αυτές, όπως λένε οι ειδικοί, θα μπορούσαν να αποδειχθούν ζωτικής σημασίας για τους τρόπους και τις μεθόδους απολύμανσης που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Επίσης, οι εικόνες που καταγράφονται θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων από την Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τόκιο, η οποία αποφάσισε την επιχείρηση αυτή.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, παρουσιάζοντας τις εικόνες σε συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι «είναι προφανές ότι ορισμένα από τα αντικείμενα του αντιδραστήρα έχουν λιώσει».

Το ρομπότ με την ονομασία «Μικρός ορθαγορίσκος» έχει 30 εκατοστά, σχεδιάστηκε από την Toshiba ειδικά για να βουτήξει στο νερό και να ερευνήσει τη βυθισμένη μονάδα της Φουκοσίμα.

Η πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα συνέβη στις 11 Μαρτίου 2011, όταν ένας σεισμός μεγέθους 9,0 ρίχτερ προκάλεσε τσουνάμι που προκάλεσε την πλήρη απώλεια του ελέγχου του πυρηνικού σταθμού και των αντιδραστήρων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.