Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΑΠΟ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

Τριγμούς στην κυβέρνηση και ισχυρό «πονοκέφαλο» στο Μέγαρο Μαξίμου προκαλούν οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του πρώην υπουργού Οικονομικ...

Αποκλειστικό! Η απάντηση Τσίπρα στο Βαρουφάκη: Ούτε το ένα τέταρτο δεν είναι αλήθεια






Τριγμούς στην κυβέρνηση και ισχυρό «πονοκέφαλο» στο Μέγαρο Μαξίμου προκαλούν οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και άλλα κυβερνητικά στελέχη, κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015.




Τις τελευταίες ημέρες ο Γιάνης Βαρουφάκης «βομβαρδίζει» την ειδησεογραφία με ειδήσεις κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να απαντήσει σε πολύ σκληρό ύφος.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου (μόλις κυκλοφόρησαν οι κυριακάτικες εφημερίδες και διάβασε τα όσα ισχυρίζεται ο Γ. Βαρουφάκης μέσω του υπό κυκλοφορία βιβλίου του, που δημοσιεύτηκαν σε δύο κυριακάτικες εκδόσεις) ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας επικοινώνησε με στενούς συνεργάτες του, κάποιοι μάλιστα εκ των οποίων είναι σε θέση να γνωρίζουν από «πρώτο χέρι» πρόσωπα, πράγματα και γεγονότα...

Συνομίλησε τηλεφωνικά μαζί τους για τα όσα λέει ο πρώην στενός συνεργάτης του και υπουργός Οικονομικών κατά το κρίσιμο διάστημα απ’ τις εκλογές του Γενάρη του 2015 έως και τη νύχτα του κρίσιμου δημοψηφίσματος του Ιουλίου.

Τι απαντά ο Τσίπρας

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, ο Αλ. Τσίπρας αφενός διαψεύδει αποφασιστικά μερικά απ’ τα βασικότερα σημεία του πονήματος Βαρουφάκη, όπως δημοσιοποιήθηκαν, και αφετέρου εξέφρασε την εκτίμηση ότι «όσα γράφει ο Βαρουφάκης μου κάνουν καλό, στο βαθμό που είναι εύκολο να διαψευστούν».







Μάλιστα –κατά τις ίδιες πληροφορίες- τόνισε στους συνεργάτες του, ότι «δεν αληθεύει ούτε το ένα τέταρτο από όσα ισχυρίζεται»!

Κατ’ αρχήν ο Αλ. Τσίπρας διαψεύδει τα όσα ισχυρίζεται ο Βαρουφάκης σχετικά με συνομιλίες τους για τον Γ. Δραγασάκη, αλλά και για τον Γ. Χουλιαράκη.

Μερικώς αληθή, κατά τον πρωθυπουργό, είναι τα όσα αναφέρει γύρω απ’ τον Ευκλ. Τσακαλώτο, τον οποίο –πάντα κατά τον Αλ. Τσίπρα- «ο Βαρουφάκης δεν χώνευε και το έδειχνε με κάθε ευκαιρία».

Ο πρωθυπουργός κατά τις τηλεφωνικές συνομιλίες με τους συνεργάτες του τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση ο «Γιάνης» ψεύδεται στα όσα αναφέρει περί του κρίσιμου δημοψηφίσματος του Ιουλίου του 2015 και ειδικά ότι «πούλησε το όχι και το έκανε ναι».

«Εγώ», υπενθύμισε, «τόσο στο διάγγελμά μου για το δημοψήφισμα όσο και κατά τη συζήτηση που είχα μπροστά στις κάμερες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχα πει ότι δεν κάνω δημοψήφισμα με ερώτημα ναι ή όχι στην Ε.Ε., αλλά για ναι ή όχι σε μια συμφωνία που μου πρότειναν και τη θεωρούσα απαράδεκτη».

Συνεπώς, κατά την άποψη του Τσίπρα, δεν «πούλησε» το όχι.

Με βάση τα παραπάνω διαψεύδει κατηγορηματικά τον άλλο ισχυρισμό Βαρουφάκη, ότι δηλαδή τη νύχτα του δημοψηφίσματος το κλίμα στο Μαξίμου ήταν περίπου «πένθιμο».

Αλλά διαψεύδει και άλλο ισχυρισμό του τέως υπουργού, ότι δηλαδή (όπως αναφέρει ο Βαρουφάκης στο βιβλίο του) ο πρωθυπουργός του είπε εκείνη τι κρίσιμη νύχτα ότι θα συμβιβαστεί επειδή.... ετοίμαζαν πραξικόπημα ο... Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Γ. Στουρνάρας και... οι μυστικές υπηρεσίες, δηλαδή ο Γ. Ρουμπάτης ο οποίος έχει τοποθετηθεί απ’ τον Τσίπρα στην ΕΥΠ και παραμένει μέχρι σήμερα (ο... επίδοξος πραξικοπηματίας!).

Διαψεύδει επίσης ότι είχε προτείνει να... δημευτούν τα αποθεματικά της ΕΚΤ που βρίσκονταν στο νομισματοκοπείο, αφού όπως τονίζει «γιατί να το έκανα ή να το σκεφτόμουν αφού είχα αποφασίσει να μείνει η Ελλάδα στην Ε.Ε.»;

Ενώ για τα όσα λέει ο Βαρουφάκης περί απειλών Τσίπρα ότι θα έδιωχνε με φωνές και κλωτσιές τον Στουρνάρα απ’ την ΤτΕ ο Αλ. Τσίπρας λέει ότι αυτό που είχε πει ήταν ότι θα έδιωχνε τον κεντρικό τραπεζίτη εφόσον αυτός σαμποτάριζε το έργο της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης.

Κατά τις πληροφορίες μας επίσης ο πρωθυπουργός υπενθύμισε στους συνεργάτες του (κάποιοι εκ των οποίων, επαναλαμβάνουμε, είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και γεγονότα...) ότι την απόφαση για απομάκρυνση Βαρουφάκη απ’ το υπουργείο Οικονομικών την είχε λάβει απ’ τον Απρίλη βλέποντας τα αδιέξοδα που δημιουργούσε στις σχέσεις με τους εταίρους μας και την οριστικοποίησε μετά το κρίσιμο Eurogroup της Ρίγας, τότε που οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στην ουσία απέπεμψαν τον Βαρουφάκη βγάζοντας τα ακουστικά τους μόλις άρχισε την ομιλία του...

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.