Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΚΑΠΝΟ ΤΟΣΚΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΟΥ «ΤΥΡΑΝΝΟΚΤΟΝΟΥ» ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ!..

Κατά μέτωπο επίθεση εναντίον του Νίκου Τόσκα εξαπέλυσε ο Στάθης Παναγούλης, ο οποίος μάλιστα απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία κατά του αν...




Κατά μέτωπο επίθεση εναντίον του Νίκου Τόσκα εξαπέλυσε ο Στάθης Παναγούλης, ο οποίος μάλιστα απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία κατά του αναπληρωτή υπουργού, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Πολίτη, επειδή δεν του επετράπη πρόσβαση σε όλα τα αρχεία του φακέλου της οικογένειάς του.





Ο ανεξάρτητος βουλευτής χαρακτήρισε ως «άκαπνο απόστρατο αξιωματικό» τον Νίκο Τόσκα και συνέχισε: «γινόταν δεκτός στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων – φυτώριο χουντικών αξιωματικών».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Σε εφαρμογή της υπ’ αριθ. 1016/5/47-η/26.05.2016 (ΦΕΚ 1538Β/31.05.2016) κοινής υπουργικής απόφασης για την απόδοση στους αγωνιστές της αντίστασης 1967- 1974 αντιγράφου των ατομικών τους φακέλων που τηρούντο μέχρι τώρα στα αρχεία των υπηρεσιών ασφαλείας, υπέβαλα σχετική αίτηση και πρόσφατα κλήθηκα από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να παραλάβω αντίγραφα του προσωπικού μου φακέλου και μελών της οικογένειάς μου.

Όμως, ο υπουργός κ. Τόσκας, απαγόρευσε την πρόσβαση μου στο μεγαλύτερο τμήμα τόσο του προσωπικού μου φακέλου όσο και των φακέλων των μελών της οικογένειάς μου και από το σύνολο των 1.527 σελίδων, μου παρέδωσε μόλις 695 σελίδες, για την έκδοση φωτοτυπικών αντιγράφων των οποίων επιβαρύνθηκα με το ποσό των 159 ευρώ, ενώ αρνήθηκε να μου χορηγήσει τις υπόλοιπες 832 σελίδες.





Με εξώδικο, καλώ τον άκαπνο απόστρατο αξιωματικό και νυν υπουργό, που στο βιογραφικό του, ψευδώς, αυτοεπικαλείται Αντιστασιακός, να επιτρέψει την πρόσβασή μου στους τηρούμενους στα αρχεία υπηρεσιών του υπουργείου του ατομικούς φακέλους πολιτικών φρονημάτων εμού και της οικογενείας μου και να μου παραδώσει αμελλητί το σύνολο των σελίδων που γράψαμε οικογενειακά με αίμα, όταν εκείνος το 1971 γινόταν δεκτός στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων – φυτώριο χουντικών αξιωματικών.

Τον προκαλώ εξ ονόματος ζώντων και νεκρών , να μου παραδώσει όλο το υλικό που τήρησαν για την οικογένειά μας, ακόμα και μετά την μεταπολίτευση του 1974, καθώς και σε σχέση με την οργάνωση «Ελληνική Αντίσταση», η οποία, με αρχηγό τον αδελφό μου Αλέξανδρο Παναγούλη ανέπτυξε αγώνα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κατ’ επιταγήν του Δήμου των αρχαίων Αθηνών να εκτελείται ο τύραννος. Και επειδή ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν αγέννητος εκείνα τα δύσκολα χρόνια, του ζητώ να παρέμβει, υποχρεώνοντας τον εκλεκτό του υπουργό στην εφαρμογή της κοινής υπουργικής απόφασης, ως ελάχιστο δείγμα εξιλέωσης.

Ιδιαίτερα, τον καλώ να μου παραδώσει τη συνεννόηση της Κυβέρνησης του Ισραήλ με τη Χούντα των Αθηνών για την παράδοση του αδελφού μου Γεώργιου Παναγούλη, που μετά από μεγάλες περιπλανήσεις, είχε καταφύγει στο Ισραήλ, προκειμένου να φθάσει στην Ευρώπη. Η εξαφάνισή του έγινε το μήνα Νοέμβριο του έτους 1967 Για ποιο λόγο ο κ. Τόσκας αρνείται, μετά την πάροδο πενήντα ολόκληρων χρόνων, να παραδώσει κρίσιμα έγγραφα για την εξιχνίαση του τρόπου εξαφάνισης ενός αξιωματικού αγωνιστή της Δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.