Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ «ΤΥΦΛΩΣΑΝ» ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΡΑΝΤΑΡ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ AFRİN

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Μια απροσδόκητη εξέλιξη έχει θορυβήσει την Άγκυρα και σύμφωνα με τον αρθρογράφο της φιλοκυβερνητικής εφ...







Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια απροσδόκητη εξέλιξη έχει θορυβήσει την Άγκυρα και σύμφωνα με τον αρθρογράφο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, Yeni Şafak, τον Mehmet Acet, οι Αμερικανοί έκοψαν την επικοινωνία των τουρκικών ραντάρ με τον δορυφόρο με συνέπεια να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή του κουρδικού θύλακα Afrin και ευρύτερα, εν όψει επικείμενης τουρκικής εισβολής.






Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην Άγκυρα και έρχεται αμέσως μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν στο Akçakale ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει με τίποτα την δημιουργία κουρδικού κράτους στην βόρειο Συρία και τις εντατικές προετοιμασίες των Τούρκων για επικειμένη στρατιωτική επιχείρηση.

Μάλιστα όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, η επιχείρηση αυτή έχει και την συναίνεση των Ρώσων με τους οποίους έχουν γίνει οι απαραίτητες διαβουλεύσεις για να μην υπάρξουν εμπόδια στην τουρκική εισβολή.


Μπροστά σε όλα αυτή ήρθε η αναπάντεχη αντίδραση των Αμερικανών που ουσιαστικά νέκρωσαν την τουρκική πολεμική αεροπορία στην ευρύτερη περιοχή.




Οι συνέπειες βέβαια αυτής της εξέλιξης ακόμα δεν μπορούν να εκτιμηθούν, αλλά σίγουρα φαίνεται καθαρά πως οι Αμερικανοί δεν θέλουν τους Τούρκους στα πόδια τους, στην περιοχή αυτή.

Παράλληλα όμως υπάρχουν και ρώσικες ενστάσεις, γιατί στην τουρκική απαίτηση να αποχωρήσουν οι Ρώσοι η Μόσχα δεν φαίνεται να συναινεί, καθώς εκτιμά ότι πιθανή αποχώρηση των Ρώσων θα δώσει την ευκαιρία στους Αμερικανούς να καταλάβουν τις θέσεις τους.

Με λίγα λόγια, το πράγμα έχει… μπερδευτεί για τα καλά!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.