Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΙΙΚΟΠΕΔΟ «7» ΤΟ BARBAROS! ΣΕ ΣΥΓΧΥΣΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι αυξάνοντας τις πιθανότητες θερμού επεισοδίου στην ανατολική Μεσόγειο Ενώ η υπουργός Ενόπλων Δυνάμ...







Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι αυξάνοντας τις πιθανότητες θερμού επεισοδίου στην ανατολική Μεσόγειο

Ενώ η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, ετοιμάζεται να επισκεφθεί αύριο την Κύπρο, σε μία κίνηση που δεν είναι άσχετη με το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μετά την έναρξη της γεώτρησης της TOTAL, το τουρκικό σεισμογραφικό Barbaros συνεχίζει και σήμερα, Κυριακή 16 Ιουλίου, τις κινήσεις του εντός της Κυπριακής Αποκλειστική Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).




Χθες μετά από παρουσία 45 λεπτών εντός του Οικοπέδου 6 κινήθηκε βόρεια προς την Τουρκία. Το Barbaros σήμερα άλλαξε ρότα. Σημειώνουμε ότι στο γεωτρύπανο West Capella μεταφέρθηκαν τα απαραίτητα για την έναρξη της γεώτρησης που επρόκειτο να ξεκινήσει αργά χθες το βράδυ, ανέφεραν διπλωματικές πηγές στην ιστοσελίδα μας. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, τώρα το Barbaros κινείται νότια με πορεία προς το οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Πάντως, η πορεία του είναι αλλοπρόσαλλη και δείχνει βασικά την νευρικότητα της Τουρκίας και της στρατιωτικής της ηγεσίας. Σύμφωνα με τις πηγές, η Λευκωσία, σε συνεργασία με την Αθήνα, το Παρίσι και άλλες ενδιαφερόμενες πρωτεύουσες, παρακολουθεί την κατάσταση με νέα μέσα που έχει προμηθευθεί από γειτονική της χώρα και έχει τη δυνατότητα, ανά πάσα στιγμή, να γνωρίζει την πορεία του Barbaros και άλλων τουρκικών πλοίων.


Ο συντονισμός είναι άψογος και σύμφωνα με τις πηγές, η Τουρκία μέχρι της στιγμής δεν έχει προχωρήσει καν σε παρενόχληση, όπως έκανε τις προηγούμενες φορές. Είναι φανερό ότι η ‘Αγκυρα βρίσκεται υπό πίεση και από ευρωπαϊκές χώρες, που της συστήνουν να μην παρενοχλεί το γεωτρύπανο, το οποίο εργάζεται για τη γαλλική TOTAL.

Η χθεσινή του δραστηριότητα

Αφού από το πρωί του Σαββάτου, το σεισμογραφικό Barbaros στην ανεξήγητη πορεία του τελευταίου διημέρου, έβαλε ρότα για το οικόπεδο “6” της Κυπριακής ΑΟΖ, έφτασε σε αυτό γύρω στις 4.00 το απόγευμα. Αφού εισήλθε εντός του “6” ακολούθησε πορεία προς τα ανατολικά με κατεύθυνση το τεμάχιο “7”, ωστόσο περίπου 45 λεπτά μετά, άλλαξε εκ νέου πορεία και εξήλθε του τεμαχίου “6” κατευθυνόμενο σε αντίθετη κατεύθυνση, φτάνοντας εκ νέου δυτικά της Πάφου.

Το σεισμογραφικό απομακρύνθηκε από την περιοχή της Κύπρου με κατεύθυνση προς τις ακτές της Τουρκίας. Οι ενδείξεις ναυσιπλοίας του σκάφους, το απόγευμα του Σαββάτου δεν έδιναν εικόνα για το προορισμό του, αφού η μία ένδειξη έδειχνε προορισμό την Μόρφου, η δεύτερη προορισμό τη θάλασσα του Μαρμαρά, ενώ η πορεία του δεν αφορούσε ούτε τον ένα, ούτε τον άλλο προορισμό.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.