Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

5,5 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΠΟΥ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ «ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΑΡΙΑΣ»

Ο πιο γνωστός εξτρεμιστής ισλαμιστής ιεροκήρυκας στη Γερμανία, ο Σβεν Λάου(Sven Lau), ο οποίος είχε δημιουργήσει και μια ομάδα ισλαμισ...







Ο πιο γνωστός εξτρεμιστής ισλαμιστής ιεροκήρυκας στη Γερμανία, ο Σβεν Λάου(Sven Lau), ο οποίος είχε δημιουργήσει και μια ομάδα ισλαμιστών μπράβων που παρίστανε την «αστυνομία της Σαρία» το 2014, δηλαδή τη θρησκευτική αστυνομία του Ισλάμ που είναι επιφορτισμένη με την τήρηση του ισλαμικού νόμου της Σαρία, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πεντέμισι ετών αφού κρίθηκε ένοχος για «υποστήριξη τρομοκρατικής επιχείρησης».




Ο 36χρονος, ο οποίος έχει προσηλυτιστεί στον σαλαφισμό, κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο του Ντίσελντορφ διότι είχε στρατολογήσει το 2013 υποψήφιους για τον τζιχάντ σε αυτή την περιοχή για λογαριασμό της οργάνωσης Τζάις Αλ Μουχατζιρίν Ουάλ Άνσαρ στη Συρία.

Πρόκειται για οργάνωση τζιχαντιστών από την Τσετσενία και την κεντρική Ασία οι οποίοι εμφανίστηκαν το 2012 στον συριακό πόλεμο.

Η οργάνωση χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από τις Αρχές της Γερμανίας.

Το δικαστήριο αποδέχθηκε κατά μεγάλο μέρος την εισήγηση του Εισαγγελέα, ο οποίος είχε προτείνει να επιβληθεί κάθειρξη 6,5 ετών στον ιεροκήρυκα, «καθ’ έξιν εγκληματία».

Ο άνδρας κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία ότι είχε πάει στη Συρία στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2013 και ότι αγόρασε με την επιστροφή του στη Γερμανία μεγάλη ποσότητα εξοπλισμού νυχτερινής όρασης για την οργάνωση.

Η Τζάις Αλ Μουχατζιρίν Ουάλ Άνσαρ ορκίστηκε πίστη στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2015 στο Μέτωπο Αλ Νούσρα, συριακό βραχίονα της Αλ Κάιντα, το οποίο βρισκόταν σε σύγκρουση με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, ένας από τους πρώην ηγέτες της, μαζί με ορισμένους από τους τρομοκράτες της οργάνωσης εντάχθηκε αντιθέτως στο Ισλαμικό Κράτος και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Λάου ανήκε σε αυτή την τελευταία μερίδα των τζιχαντιστών.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.