Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ...!!! 46 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ! ΨΗΝΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ!!! ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ...

Στους 45,5 βαθμούς «σκαρφάλωσε» ο υδράργυρος στη Λάρισα, στους 44,2 στην Σπάρτη, ενώ και το... Ψυχικό, στην Αθήνα, είχε την... τιμη...







Στους 45,5 βαθμούς «σκαρφάλωσε» ο υδράργυρος στη Λάρισα, στους 44,2 στην Σπάρτη, ενώ και το... Ψυχικό, στην Αθήνα, είχε την... τιμητική του, με 43,4 βαθμούς Κελσίου - Η αφόρητη ζέστη θα συνεχιστεί και την Κυριακή - «Ανάσα» δροσιάς από Δευτέρα




Παραμένει στον κλοιό του ισχυρού «κύματος» καύσωνα η χώρα, καθώς το Σάββατο επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες, που έφτασαν ακόμα και στους 45,9 βαθμούς Κελσίου (στις Μοίρες Ηρακλείου η θερμοκρασία-ρεκόρ), ενώ και την Κυριακή αναμένεται να φτάσουν στους 43 βαθμούς Κελσίου.

Υποχώρηση της ζέστης αναμένεται από το απόγευμα της Κυριακής και από τα δυτικά.

Όπως επισημαίνει και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, ένα ακόμη ρεκόρ καταγράφηκε σήμερα, θυμίζοντας τον Ιούνιο του 2007.

Η θερμοκρασία στη Μεσσαρά της Κρήτης, στα νότια δηλαδή τμήματα του νόμου Ηρακλείου, έφτασε σχεδόν τους 46 βαθμούς υπό σκιάν. Αυτό συνέβη στην κωμόπολη των Μοιρών, μιας περιοχής ξακουστής για τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου ο υδράργυρος «σημάδεψε» τους 45,9 βαθμούς Κελσίου, όπως φαίνεται και από τον παρακάτω πίνακα.




Στο κέντρο της Αθήνας, η θερμοκρασία για δεύτερη συνεχόμενη μέρα έφτασε με σχετική ευκολία τους 43°C, ενώ και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ο υδράργυρος ουσιαστικά εκτοξεύθηκε σε πολύ μεγάλες τιμές.




Χαρακτηριστικά, στους 45,5 βαθμούς Κελσίου ανέβηκε η θερμοκρασία στη Λάρισα, στους 44,2 στην Σπάρτη και στην Ωλένη Ηλείας, στους 43,8 στο Παρανέστι Δράμας, ενώ και το... Ψυχικό, στην Αθήνα, είχε την... τιμητική του, με 43,4 βαθμούς Κελσίου. Είναι χαρακτηριστικό πώς η χαμηλότερη... υψηλή θερμοκρασία καταγράφηκε στο Τατόι και ήταν... 41,7 βαθμοί Κελσίου!

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.