Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΝΑ (ΑΚΡΙΒΟ) ΚΡΑΝΟΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ... 2 ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ: ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ; -ΒΙΝΤΕΟ-

Το κράνος είναι σχεδιασμένο για να απορροφά την ενέργεια μιας πρόσκρουσης στην άσφαλτο ή σε κάποιο αμβλύ αντικείμενο, προστατεύοντα...








Το κράνος είναι σχεδιασμένο για να απορροφά την ενέργεια μιας πρόσκρουσης στην άσφαλτο ή σε κάποιο αμβλύ αντικείμενο, προστατεύοντας έτσι το κεφάλι του αναβάτη ή του οδηγού. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση πυροβολισμού από όπλο; Υπάρχει κάποια πιθανότητα προστασίας;
Η λογική λέει ότι το σχετικά λεπτό κέλυφος από συνθετικό υλικό (συνήθως πολυεστέρα ενισχυμένο με ίνες γυαλιού, Kevlar ή άνθρακα) δεν θα μπορεί να σταματήσει τη μυτερή μεταλλική σφαίρα που κινείται με υπερηχητικές ταχύτητες.




Όμως οι γνωστοί YouTubers, DemolitionRanch, ήθελαν να το διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι. Πήραν λοιπόν ένα κράνος Arai από συνδρομητή και το πυροβόλησαν με όπλα διαφόρων διαμετρημάτων.

Για όποιους ανατριχιάζουν στην ιδέα της καταστροφής ενός κράνους των 600 ευρώ, ο Matt, ο παρουσιαστής του καναλιού, λέει ότι το συγκεκριμένο το πρόσφερε μοτοσικλετιστής που είχε πρόσφατο ατύχημα. Το κράνος είχε απλώς γρατζουνιές, αλλά έτσι κι αλλιώς πρέπει να το αλλάξεις σε τέτοια περίπτωση, για λόγους ασφάλειας.

Στο video, o Matt ξεκινά με μια σφαίρα μικρού διαμετρήματος 0,22” για μακρύκαννο όπλο, αλλά τη ρίχνει με πιστόλι. Περιέργως δεν διαπερνά το κράνος με τρόπο που να τρυπήσει και το κεφάλι του ανδρεικέλου. Ένας άνθρωπος θα είχε πάθει πιθανώς διάσειση, αλλά δεν θα είχε σκοτωθεί.
Η σφαίρα των 9 mm ανοίγει τρύπα εισόδου και εξόδου από το κράνος, οπότε… πάπαλα. Ακολουθεί 12άρα καραμπίνα, αλλά με ψιλά σκάγια αντί για σφαίρα ή μονόμπαλο. Θα περιμέναμε τα σκάγια να τρυπήσουν το κράνος, αλλά δεν περνά κανένα, ενώ και η ζελατίνα συγκρατεί τα περισσότερα από αυτά. Το ανδρείκελο δεν έχει τρύπες, οπότε ένας άνθρωπος θα γλίτωνε.

Αν είστε φαν του DemolitionRanch, θα ξέρετε ότι οι περισσότερες από αυτές τις δοκιμές τελειώνουν με έναν-δυο πυροβολισμούς από 50άρι τουφέκι. Για να καταλάβετε –όσοι δεν ξέρετε– τι σημαίνει αυτό, μια σφαίρα των 9 mm ζυγίζει από 7,45 έως 8,04 γραμμάρια και ωθείται από ενέργεια τουλάχιστον 518 Joule. Η σφαίρα ενός 50αριού υποπολυβόλου BMG (Browning Machine Gun) ζυγίζει από 42 έως 52 γραμμάρια και βγαίνει από την κάννη με 18.100 Joule.
Δείτε τη διαφορά στο video που ακολουθεί:


- See more at: http://apocalypsejohn.com/kranos-enantion-pirovolon-video/#sthash.6P46IJq2.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.