Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΥΡΕΣ ΧΗΡΕΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΡΙΕΣ ΤΙΝΑΞΑΝ ΚΗΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 19 ΝΕΚΡΟΙ...

Στο αίμα πνίγηκε την Τετάρτη νεκρώσιμη ακολουθία σε συνοικία του Μαϊντουγκούρι στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας, καθώς τέσσερ...







Στο αίμα πνίγηκε την Τετάρτη νεκρώσιμη ακολουθία σε συνοικία του Μαϊντουγκούρι στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας, καθώς τέσσερις γυναίκες καμικάζι ανατινάχτηκαν ανάμεσα στο πλήθος.




Η τετραπλή επίθεση αυτοκτονίας προκάλεσε τον θάνατο 19 ανθρώπων, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Τα περισσότερα θύματα ήταν μέλη πολιτοφυλακών. Οι ομάδες αυτές διαχειρίζονται πολλά σημεία ελέγχου στο Μαϊντουγκούρι και συμμετέχουν σε κάποιες επιχειρήσεις του κυβερνητικού στρατού εναντίον μαχητών της εξτρεμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

«Συνολικά 12 μέλη των πολιτοφυλακών της κοινής δύναμης σκοτώθηκαν μαζί με επτά χωρικούς, όπως και οι τέσσερις γυναίκες καμικάζι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 23» εξήγησε αξιωματούχος της αστυνομίας, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η μάχη κατά των εξτρεμιστών θα συνεχιστεί. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο, μετέδωσε το AFP.

Οι επιθέσεις αυτοκτονίας αποτελούν την πιο κοινή μέθοδο που χρησιμοποιεί η Μπόκο Χαράμ έπειτα από οκτώ χρόνια αιματηρής εξέγερσης στη νοτιοανατολική Νιγηρία. Εκτιμάται πως τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, την ώρα που περισσότεροι από 2,6 εκατ. κάτοικοι έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους. Νεαρές γυναίκες και κορίτσια χρησιμοποιούνται συχνά σαν «ανθρώπινες βόμβες» για να επιτεθούν εναντίον σημείων ελέγχου και στόχων όπως εκκλησίες, αγορές και στάσεις λεωφορείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.