Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΚΩΜΑΤΩΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ 18ΧΡΟΝΗ ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ - ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΓΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΣΕΠΝΕΥΣΕ ΑΕΡΙΟ ΓΕΛΙΟΥ!

Χαροπαλεύει η 18χρονη κοπέλα, που έφτασε στο νοσοκομείο του Ηρακλείου σε κωματώδη κατάσταση - Λύνουν τη σιωπή τους, φίλοι που ήταν μαζ...






Χαροπαλεύει η 18χρονη κοπέλα, που έφτασε στο νοσοκομείο του Ηρακλείου σε κωματώδη κατάσταση
- Λύνουν τη σιωπή τους, φίλοι που ήταν μαζί της στην τελευταία νύχτα των διακοπών της στην Κρήτη
- Προσπαθούν να μάθουν την αλήθεια οι γονείς της - Τι λέει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ που διακομίστηκε
- Καθοριστικές για τη ζωή της κοπέλας οι επόμενες ώρες - Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των αστυνομικών



Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μια 18χρονη από τη Βρετανία. Η νεαρή τουρίστρια μεταφέρθηκε χθες Τρίτη αρχικά στο ιατρικό κέντρο των Μαλίων και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ σε κωματώδη κατάσταση. Η κοπέλα είχε περάσει την τελευταία νύχτα των διακοπών της στην Κρήτη διασκεδάζοντας σε αρκετά νυχτερινά μαγαζιά της περιοχής. Οι πρώτες πληροφορίες από την παρέα της 18χρονης αναφέρουν πως η κοπέλα βρέθηκε σε αυτήν την κατάσταση αφού εισέπνευσε αέριο γέλιου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Τασόπουλου, η κοπέλα βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα καθώς για την ώρα είναι πιθανό αλλά όχι σίγουρο να εισέπνευσε αέριο γέλιου. Τα μπαλόνια αυτά έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα τελευταία χρόνια σε τουριστικές περιοχές, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα και προκαλούν μία αίσθηση χαράς και γέλιου σε αυτόν που εισπνέει το αέριο που περιέχουν. Ωστόσο η κυκλοφορία τους και φυσικά η χρήση τους είναι παράνομη, καθώς οι επιπτώσεις για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι ιδιαίτερα σοβαρές.

Τα μπαλόνια με το απαγορευμένο αέριο στα Μάλια
Για ένα παιχνίδι ανάμεσα σε Βρετανούς ηλικίας 18 - 30 ετών έκανε λόγο ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Μαστοράκης. Όπως δήλωσε τα μπαλόνια κυκλοφορούν ανεξέλκτα στα μπαρ της περιοχής και σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα δεν έχουν το απαγορευμένο και παράνομο αέριο γέλιου αλλά εξίσου επικίνδυνα αλλά όχι παράνομα αέρια.




Το υποξείδιο του αζώτου ή πρωτοξείδιο του αζώτου, γνωστό και ως αέριο του γέλιου, ιλαρυντικό αέριο, νίτρο ή NOS, είναι χημική ένωση με χημικό τύπο Ν2Ο η οποία ανήκει στα οξείδια του αζώτου. Σε θερμοκρασία δωματίου είναι άχρωμο, μη-εύφλεκτο αέριο, με ελαφρώς γλυκιά μυρωδιά και γεύση. Χρησιμοποιείται στη χειρουργική και την οδοντοϊατρική εξαιτίας της αναισθητικής και αναλγητικής δράσης του. Είναι γνωστό και ως αέριο του γέλιου επειδή προκαλεί ευφορία όταν εισπνεέται, μια ιδιότητα που έχει οδηγήσει να χρησιμοποιείται για διασκέδαση.

Εφιαλτικά στοιχεία για το αέριο του γέλιου
Πριν από λίγα χρόνια το υποξείδιο του αζώτου ξαναέγινε της μόδας στη Βρετανία, με όλο και περισσότερους νέους να «ρουφάνε» μπαλόνια για να «φτιαχτούν». Η μόδα είχε πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς το «αέριο του γέλιου» πωλούνταν στους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Λονδίνου. Περισσότεροι από 460.000 άνθρωποι ηλικίας 16 έως 24 το χρησιμοποιούσαν ως «ναρκωτικό», αριθμός που αντιπροσωπεύει το 7,6% αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Οι χρήστες του αναφέρουν ότι το «αέριο γέλιου» έχει την ίδια επίδραση με μία γραμμή κοκαΐνης. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου King George στο Λονδίνο το υποξείδιο του αζώτου ευθύνεται για 17 θανάτους μεταξύ 2006 – 2012. Το πιο πρόσφατο περιστατικό αναφέρθηκε τον Φεβρουάριο του 2014, όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του 21χρονου Τζόρνταν Γκάιζ από το Κίντερμινιστε.

Όσο η κοπέλα δίνει μάχη στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, τα μέλη της παρέας της κλήθηκαν να καταθέσουν και να δώσουν πληροφορίες για το πως πέρασαν την τελευταία τους νύχτα στο νησί. Η αστυνομία ερευνά με προσοχή την υπόθεση...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.