Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΝΕΚΡΩΝ!!! 142 ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΠΚΚ...!!! ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΑΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ...!!

Οι Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (HPG), ο ένοπλος βραχίονας του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσαν ότι ο τουρκικός στρατός υπέσ...







Οι Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (HPG), ο ένοπλος βραχίονας του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσαν ότι ο τουρκικός στρατός υπέστη στρατιωτική συντριβή κατά την εισβολή του στην περιοχή της Ζαπ στο βόρειο Ιράκ στις 16 Ιουνίου.




Σύμφωνα με τους Κούρδους αυτονομιστές, 142 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 18 ακόμα τραυματίστηκαν.

Οι αντάρτες του PKK έχουν στρατόπεδα στο ιρακινό Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ. Η περιοχή αυτή ονομάζεται από τους PKKάδες «αμυντικές ζώνες Μηδείας». Οι Κούρδοι είναι οι αρχαίοι Μηδοί.

Στις 16 Ιουνίου ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στο βόρειο Ιράκ για να επιτεθεί στις κουρδικές θέσεις και παρέμεινε στην περιοχή επί 23 ημέρες.

Στην επιχείριση συμμετείχαν και τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα, ελικόπτερα κόμπρα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Επίσης, το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδιζε τις περιοχές των ανταρτών.

Οι Τούρκοι, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του PKK, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν μετά από σφοδρούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν από το απόγευμα της 8ης Ιουλίου μέχρι τα ξημερώματα της 9ης Ιουλίου.

Η αποχώρηση των Τούρκων πεζικάριων έγινε με ελικόπτερα Σικόρσκι που τους μετέφεραν πίσω στις βάσεις τους στην Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια των 23 ημερών της τουρκικής επιχείρισης, οι Κούρδοι λένε ότι εξαπέλυσαν 69 επιθέσεις στις τουρκικές δυνάμεις και επιβεβαιώνουν ότι σκότωσαν 142 Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισαν ακόμα 18. Προσθέτουν ότι προκάλεσαν ζημιές και σε δύο ελικόπτερα Σικόρσκι.

Το PKK σε ό,τι αφορά τις δικές του απώλειες αναφέρει ότι σκοτώθηκαν 6 αντάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.