Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΕΙΔΙΚΑ» ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΝΥΦΕΣ… 11 ΕΤΩΝ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Στην «σύγχρονη» ισλαμική Τουρκία τα κοριτσάκια από 11 ετών και πάνω, (ανεπίσημα ίσως και από μικρότερες ...






Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Στην «σύγχρονη» ισλαμική Τουρκία τα κοριτσάκια από 11 ετών και πάνω, (ανεπίσημα ίσως και από μικρότερες ηλικίες ), θα πρέπει να μαθαίνουν πώς να… γίνουν καλές νύφες, βλέπε πώς να μαθαίνουν να «βιάζονται» από τους συζύγους τους οι οποίοι, όπως κηρύττει το Κοράνι, (το οποίο τελευταία έχει αποκτήσει πολλούς θαυμαστές στην Ελλάδα), τις θεωρούν σαν τα χωράφια τους και όποτε γουστάρουν τα σπέρνουν σύμφωνα με τις ορέξεις τους.







Αλλά το εκπληκτικό είναι πως όχι μόνο δεν λαμβάνοντα κάποια μετρά για αποφευκτούν αυτοί οι νομότυποι βιασμοί, αλλά τώρα προχωρούν και στην επίσημη διδασκαλία στα τουρκικά σχολεία για τις μικρές νύφες που στα 11 χρόνια τους θα πρέπει να εκπαιδευτούν πως να γίνουν καλές νύφες και να υπακούουν στον νόμο του αφέντη συζύγου τους.


Όπως αποκαλύπτουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ το ίδιο το τουρκικό υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην θέσπιση μαθήματος στα τουρκικά σχολειά για μικρές νύφες από 11 ετών με την χαρακτηριστική προτροπή, «Πως να γίνετε καλές μικρές νύφες». Το μάθημα θα διδάσκεται στην πέμπτη τάξη του πρώτου σχολείου, (αντίστοιχο με το δικό μας δημοτικό σχολείο), έτσι ώστε τα μικρά κοριτσάκια από 11 ετών να μαθαίνουν τους βασικούς κανόνες μιας νύφης, πως δηλαδή θα εκπληρώνουν τα συζυγικά τους καθήκοντα από αυτή την ηλικία. Το μάθημα αυτό που θα αρχίζει από την πέμπτη τάξη, θα διδάσκεται και σε άλλες πέντε τάξεις έτσι ώστε να ολοκληρώνεται η «ειδική» εκπαίδευση για τις μικρές νύφες και να είναι έτοιμες για την νέα τους συζυγική ζωή από τόσο μικρή ηλικία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας, το μάθημα θα διδάσκει τα βασικά καθήκοντα της νύφης και το πώς θα οδηγείται το μικρό κορίτσι στη τελετή του γάμου, όπου θα πρέπει να καλύπτει το κεφάλι της με ένα μακρύ κόκκινο πέπλο σύμφωνα με τις ισλαμικές παραδόσεις της Ανατολίας. Είναι χαρακτηριστικό πως, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, σύμφωνα με τις διδαχές του μαθήματος, η μικρή νύφη θα πρέπει να είναι έτοιμη να γίνει θυσία, (kurban ol), για τον σύζυγο της και να υπακούει σε όλες τις ορέξεις του και τις παρορμήσεις του ενώ θα πρέπει να τον στηρίζει στο νέο της σπίτι όπου ο άντρας θα είναι ο μεγάλος αφέντης !!! Το όνομα του μαθήματος θα έχει τον χαρακτηριστικό συμβολικό τίτλο, «Adım Adım Türkiye», δηλαδή, «Τουρκία Βήμα προς Βήμα», που δείχνει και την μεγάλη σημασία που προσάπτουν οι εμπνευστές αυτού του μαθήματος στην διδασκαλία του.

Όπως ήταν επόμενο η πρωτοβουλία αυτή του τουρκικού υπουργείου Παιδείας, που εντάσσεται στην εκστρατεία όλο και μεγαλύτερης ισλαμοποίησης της Τουρκίας από το ισλαμικό κόμμα του Ταΐπ Ερντογάν, προκάλεσε τις αντιδράσεις των Ενώσεων των Τούρκων Εκπαιδευτών, οι οποίες όμως δεν έχουν την δυνατότητα να αποτρέψουν την διδασκαλία ενός τέτοιου «νεωτεριστικού» μαθήματος στα τουρκικά σχολεία, ενώ στην Ανατολία θωρείται πολύ φυσιολογικό να διδάσκονται τέτοια πράγματα στην βασική εκπαίδευση.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.