Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΤΟΥ «ΛΑΪΚΟΥ»: 10 ΩΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ!..

Το iefimerida έκανε «αυτοψία» τη νύχτα στο «Λαϊκό» νοσοκομείο που εφημέρευε και κατέγραψε εικόνες ντροπής. Η αναμονή για πολλούς ασ...







Το iefimerida έκανε «αυτοψία» τη νύχτα στο «Λαϊκό» νοσοκομείο που εφημέρευε και κατέγραψε εικόνες ντροπής. Η αναμονή για πολλούς ασθενείς στα επείγοντα του νοσοκομείου ξεπερνούσε και τις 10 ώρες!




«Ήρθα στο νοσοκομείο στις 2 το μεσημέρι και περιμένω να με δει ένας γιατρός. Η ώρα είναι 12 και μισή τη νύχτα και ακόμη περιμένω να εξεταστώ.

Δεν αντέχω άλλο, θα καταρρεύσω» δηλώνει στο iefimerida με απόγνωση μια ασθενής που περιμένει στα επείγοντα του «Λαϊκού». Λίγο αργότερα δεν αντέχει και ξεσπάει στους γιατρούς που βλέπει μπροστά της.

Οι γιατροί προσπαθούν να την ηρεμήσουν και της απαντούν: «Κάντε υπομονή, προηγούνται τα επείγοντα περιστατικά που φθάνουν με τα ασθενοφόρα».

Πολλοί ασθενείς μετά την πολύωρη αναμονή εξαγριώνονται και επιτίθενται φραστικά στους γιατρούς. «Το νοσοκομείο τις ημέρες της εφημερίας θυμίζει νοσοκομείο στη Βαγδάτη» υποστηρίζει στο iefimerida εργαζόμενος στο «Λαϊκό».

Ο γολγοθάς ενός καρκινοπαθούς

Η περίπτωση της κ. Φωτεινής, που έφερε στο νοσοκομείο τον πατέρα της, καρκινοπαθή με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και περιμένει για περίπου 7 ώρες να δει έναν γιατρό, είναι ενδεικτική της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της ημέρες της εφημερίας.



Η κ. Φωτεινή δείχνει στο φακό του iefimerida τον αριθμό προτεραιότητας που έχει. Ήδη περιμένει στα επείγοντα του Λαϊκού 6μιση ώρες για να δει ένας γιατρός τον καρκονοπαθή πατέρα της.




«Ήρθαμε στις 6 το απόγευμα και η ώρα είναι 12 και μισή τη νύχτα. Ο πατέρας μου είναι πεταμένος πάνω στο φορείο στο διάδρομο εδώ και 6μιση ώρες χωρίς κανένας να του δίνει σημασία. Έχω το νούμερο 13.

Συνέχεια έρχονται τραυματίες με ασθενοφόρα και δεν προχωράει η δική μας σειρά που έχουμε βγάλει χαρτάκι προτεραιότητας.

Δεν αντέχουμε άλλο. Θα αναγκαστώ να τον πάρω και να πάμε σε ιδιωτικό. Με τι χρήματα όμως θα το πληρώσω; Κινδυνεύει η ζωή του», λέει με αγανάκτηση στο iefimerida η κ. Φωτεινή.





Παίρνουν τους ασθενείς και πάνε σε ιδιωτικό!

Λίγη ώρα μετά παίρνει την απόφαση να πάρει τον πατέρα της από το νοσοκομείο και να τον μεταφέρει με ένα ταξί σε ιδιωτικό νοσοκομείο «για να σώσει τη ζωή του» όπως μας λέει χαρακτηριστικά. Την ακολουθούμε. Την βλέπουμε να ενημερώνει τους γιατρούς, οι οποίοι δεν αντιδρούν και φεύγει, χωρίς μάλιστα να την βοηθήσει κανένας.





Η κ. Φωτεινή μετά από 6μιση ώρες αναμονής στα επείγοντα του Λαϊκού αναγκάζεται να πάρει τον πατέρα της και να τον πάει σε ιδιωτικό.

Οι φύλακες του νοσοκομείου την παρακολουθούν απαθείς. Όπως μας είπε ένας εργαζόμενος, έχουν συνηθίσει πλέον στην εικόνα με συνοδούς να αναγκάζονται να πάρουν τους ασθενείς τους και να φεύγουν από το νοσοκομείο για να πάνε σε ιδιωτικό, λόγω της απίστευτης αναμονής και της ταλαιπωρίας που υφίστανται.

«Υπάρχουν 250 θέσεις κενές»

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο «Λαϊκό» νοσοκομείο Τάσος Αντωνόπουλος δηλώνει στο iefimerida πως παρά τις προσλήψεις νοσηλευτών που έγιναν το τελευταίο διάστημα, τα προβλήματα στο νοσοκομείο είναι τεράστια.



«Οι προσλήψεις που έγιναν είναι πολύ λίγες για να λύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν. Παραμένουν περίπου 250 μάχιμες κενές οργανικές θέσεις. Το υπάρχον προσωπικό αφυδατώνεται για να τα βγάλει πέρα και οι ασθενείς υποφέρουν.




Τα κρεβάτια στις ΜΕΘ ιδανικά θα έπρεπε να είναι 15 με 17 και αυτή τη στιγμή παραμένουν 8 με 9. Ο Έλληνας ασθενής έχει ανάγκη τις ΜΕΘ. Γλυτώνουμε ανθρώπους αν έχουμε κρεβάτια στις ΜΕΘ. Όταν κλείνουν για απολύμανση λείπουν περισσότερες κλίνες. Η πλειοψηφία των κλινών στις ΜΕΘ παραμένουν ερμητικά κλειστές» καταλήγει ο κ. Αντωνόπουλος.

«Γολγοθάς» για εκατοντάδες ασθενείς

Την ίδια στιγμή που ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης χθες τη νύχτα (ώρα 01.00) έγραφε στο Facebook νέα υβριστικά σχόλια (αυτή τη φορά κατά του Άδωνι Γεωργιάδη και του Ανδρέα Λοβέρδου), ο «Γολγοθάς» για εκατοντάδες ασθενείς που βρίσκονταν στα επείγοντα του «Λαϊκού» νοσοκομείου δεν είχε τελειωμό. «Βρίσκομαι εδώ από τις 3 και 45 το μεσημέρι και η ώρα είναι σχεδόν 1 τη νύχτα. Έχω το νούμερο 976 και αυτή τη στιγμή μέσα έχει περάσει το 962. Εδώ και ώρες όμως έχει κολλήσει στο ίδιο νούμερο», δηλώνει στο iefimerida μια ασθενής.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.