Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ ΜΑΛΙΑ «ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ» ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΣΕ 10.000 ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ... ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Τα Μάλια για πολλούς Βρετανούς είναι ο τόπος των ξέφρενων πάρτι, του άφθονου αλκοόλ και των ακραίων καταστάσεων, με τον καθένα να κ...







Τα Μάλια για πολλούς Βρετανούς είναι ο τόπος των ξέφρενων πάρτι, του άφθονου αλκοόλ και των ακραίων καταστάσεων, με τον καθένα να κάνει ελεύθερα ό, τι θέλει.




Σε όλο αυτό, ωστόσο, φαίνεται πως μπαίνει τέλος, με δημοσίευμα των βρετανικών Times να υποστηρίζει πως οι ξενοδόχοι της περιοχής επιθυμούν να αλλάξουν την κατάσταση. Το 95% αυτών αποφάσισε να μην υπογράψουν συμφωνία με βρετανικά πρακτορεία για οικονομικά πακέτα που αφορούν ηλικίες 18-30, απαγορεύοντας σε 10.000 Βρετανούς να επισκεφτούν την περιοχή, θέλοντας να προσελκύσουν περισσότερες οικογένειες.




«Δεν έχουμε τίποτε εναντίων αυτών των παιδιών ούτε με τους Βρετανούς γενικότερα. Όμως αυτοί οι τουριστικοί πράκτορες λειτουργούν στα πρόθυρα της εγκληματικής αμέλειας. Οδηγούν με σφυρίχτρες εφήβους που βρίσκονται σε κατάσταση μέθης σαν κοπάδια στα πάρτι και στα nightclubs της πόλης» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας ξενοδόχος.



Σκηνές από την ταινία The Inbetweeners, όπου οι νεαροί πρωταγωνιστές ταξιδεύουν στα Μάλια.



Οπως σημειώνει η Daily Mail, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Χερσονήσου, Ευθύμιος Μουντράκης, κατηγορεί τους ταξιδιωτικούς πράκτορες για ενισχύει του προβλήματος με την πώληση διακοπών «όπου γίνονται τα πάντα».




«Τα Μάλια δεν αφορούν το σεξ, τα ναρκωτικά και το ό, τι γίνει. Είναι ο κύριος τουριστικός προορισμός της Κρήτης, που φέρνει εκατομμύρια ευρώ στο νησί», τονίζει.



Σε άρθρο του στο «cretalive.gr», με αφορμή το περιστατικό με την 19χρονη που μεταφέρθηκε αναίσθητη σε νοσοκομείου του Ηρακλείου μετά την εισπνοή αερίου γέλιου, ο κ. Μουντράκης είχε γράψει για την αλλαγή που επιθυμούν όλοι οι παράγοντες στα Μάλια.




«Σχετικά με τα Μάλια τώρα, που αυτό το μεμονωμένο και ατυχές γεγονός τα έφερε και πάλι μετά από 3-4 χρόνια και πάλι στο προσκήνιο της επικαιρότητας για τη νυχτερινή τους διασκέδαση.







Αρχικά θα αναφερθώ στο γεγονός ότι η τοποθέτηση δύο αντιδημάρχων, ο ενός εκ των οποίων τουρισμού στη δημοτική ενότητα Μαλίων, από το δήμαρχό μας κο Μαστοράκη, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς από την αρχή της θητείας μας η περιοχή των Μαλίων ήταν από τις περιοχές που κρίναμε ότι έπρεπε να επικεντρωθούμε και να δώσουμε ένα ειδικό βάρος λόγω μεγέθους. Μία περιοχή η οποία ήταν από τις πρώτες περιοχές της Κρήτης που αναπτύχθηκε τουριστικά και έδειξε στην ουσία το δρόμο για πολλές άλλες περιοχές του νησιού μας, ένα πολύ όμορφο μέρος με μεγάλο ιστορικό αποτύπωμα. Το Μινωικό ανάκτορο των Μαλίων, ο «Ποταμός» περιβαλλοντική κληρονομιά, η πολύ όμορφη παλιά πόλη, οι πανέμορφες παλιές εκκλησίες, οι πανέμορφες παραλίες, οι πολύ καλές ξενοδοχειακές μονάδες, από την μία, και οι πολύ ενεργοί και ανήσυχοι πολίτες «Σαρπιδονίστες» που έχουν στην κυριολεξία «μεταμορφώσει» τον τόπο τους, οι πολύ δραστήριοι τοπικοί σύλλογοι που αγαπούν και υπερηφανεύονται για το τόπο τους διοργανώνοντας πολλές και όμορφες εκδηλώσεις, από την άλλη, καθώς και πολλά άλλα όμορφα χαρακτηριστικά του ευλογημένου αυτού τόπου, συνθέτουν ένα ιδανικό προορισμό για όμορφες διακοπές.




Στα Μάλια τα τελευταία χρόνια, μετά από την ώριμη και συνειδητοποιημένη, σύσσωμη απόφαση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των επιχειρηματιών που βλέπουν (και οικονομικά) το υπάρχων μοντέλο να μην αποδίδει πλέον, έχει αρχίσει να γίνεται στροφή στη προσφορά ενός διαφορετικού, αναβαθμισμένου και ποιοτικότερου προϊόντος.

Γίνεται μία συντονισμένη και στοχευμένη προσπάθεια με τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων, προξενείων, πρεσβειών, της αστυνομίας, των τοπικών συλλόγων και επαγγελματικών φορέων, τοπικών επιχειρηματιών, τουριστικών πρακτόρων και όλης της τοπικής κοινωνίας, η οποία κουράστηκε από το μέχρι πρόσφατα, Βρετανικό κυρίως, μοντέλο τουρισμού της περιοχής!

Έχει ήδη γίνει μία αρκετά μεγάλη αλλαγή του προφίλ πελάτη, τα τελευταία 5-6 χρόνια, με νέες συνεργασίες ξενοδόχων της περιοχής και τουριστικών πρακτόρων από Ρωσία, Σκανδιναβία, Ολλανδία και άλλες χώρες, επιδιώκοντας ένα νέο “εμπλουτισμένο μείγμα” πελάτη. Ταυτόχρονα έχει ήδη μειωθεί σε παραπάνω από τον μισό ο αριθμός συμβολαίων, άρα και επισκεπτών, από τις συγκεκριμένες χώρες που δημιουργούν προβλήματα στη νυχτερινή, και όχι μόνο, ζωή των όμορφων και ιστορικών Μαλίων.




Σκοπός και στόχος της δημοτικής αρχής, και όλων, είναι πρωτίστως η ασφάλεια των επισκεπτών μας και φυσικά η ευχάριστη διαμονή τους στο δήμο μας,. Παράλληλα όμως και ο σεβασμός, από τους επισκέπτες, των φιλήσυχων και φιλόξενων κατοίκων της περιοχής που κουράστηκαν ποιά από τον θόρυβο και την ανέλεγκτη κατάσταση διασκέδασης μερικών εκ των εν λόγω επισκεπτών.




Το αποτέλεσμα των συντονισμένων και μεθοδευμένων ενεργειών μας, έχει ήδη φανεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό, χωρίς να λέει κανείς ότι δεν έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας.

Τουλάχιστον όμως η δημοτική αρχή μαζί με τις υπόλοιπες αρχές, οι τοπικοί φορείς και η τοπική κοινωνία των Μαλίων συμπορευόμαστε όλοι μαζί, σε κοινή και σωστή κατεύθυνση!




Ελπίδα και ευχή όλων μας η παραπάνω υπόθεση να έχει ένα αίσιο τέλος!»

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.