Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙ ΜΕ 10.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ ΤΟΥ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ» ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ»!..

Μπορεί ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να διαφωνούν σχεδόν σε όλα τα πολιτικά ζητήματα και να ανταλλάσσουν πυρά με κάθε ευκαιρία εντός και εκτός Κοιν...






Μπορεί ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να διαφωνούν σχεδόν σε όλα τα πολιτικά ζητήματα και να ανταλλάσσουν πυρά με κάθε ευκαιρία εντός και εκτός Κοινοβουλίου, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο για τις επιχορηγήσεις που κάνει η Βουλή από ειδικό λογαριασμό που διαθέτει. Μετά την επιχορήγηση ύψους 25.000 ευρώ στην Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ) τον περασμένο Δεκέμβριο η Βουλή... επανήλθε και με απόφαση που υπογράφει ο πρόεδρος Νίκος Βούτσης επιχορηγεί με το ποσό των 10.000 ευρώ το Σπίτι του Αγωνιστή.




Πρόκειται για το ίδρυμα φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων αντιστασιακών, το οποίο ίδρυσε το ΚΚΕ, με τον Περισσό να καλύπτει μέχρι και σήμερα μεγάλο μέρος των λειτουργικών εξόδων του. Επιπλέον στο ίδρυμα συνεισφέρουν οικονομικά οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, ενώ συχνά ο Περισσός διοργανώνει και οικονομικές εξορμήσεις για την κάλυψη των εξόδων του ιδρύματος. Το Σπίτι του Αγωνιστή μπορεί να φιλοξενήσει έως 26 ηλικιωμένους εφόσον πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Με βάση την απόφαση ίδρυσης και τον κανονισμό λειτουργίας του, το ιδρυμα «παρέχει σε ηλικιωμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης - ΔΣΕ, του αντιφασιστικού, δημοκρατικού αγώνα του ελληνικού λαού, καθώς και των αγωνιστών του λαϊκού κινήματος γενικότερα, φροντίδα, φιλοξενία». Για την είσοδο και την παραμονή στο ίδρυμα απαιτείται αίτηση του ενδιαφερομένου προς το Δ.Σ. του ιδρύματος καθώς και συμφωνία τήρησης των όρων του κανονισμού λειτουργίας από τον ενδιαφερόμενο. Βασική προϋπόθεση εισόδου είναι η δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησής του (κινητικότητα κ.ά.) καθώς και η οικονομική συμμετοχή του με βάση τις δυνατότητές του (συντάξεις, άλλα εισοδήματα).

Σε συνέντευξή του τον Νοέμβριο του 2016 ο πρόεδρος του ιδρύματος Κώστας Μαραγκουδάκης, ερωτηθείς για το ποιοι μπορούν να φιλοξενηθούν στο ίδρυμα, απαντούσε: «Μπορεί να φιλοξενηθεί κάθε αγωνιστής της εαμικής Εθνικής Αντίστασης, φτάνει να είναι γεγονός ότι κάποιος έχει αναγνωριστεί ως αντιστασιακός».

Αναφερόμενος στα ετήσια λειτουργικά έξοδα, σημείωνε: «Σταθερή, μόνιμη στήριξη στο Σπίτι μπορεί να εξασφαλιστεί με μόνιμη χρονιάτικη ενίσχυση με 100 ευρώ τουλάχιστον από 1.500 φίλους απ' όλη την Ελλάδα». Τα 10.000 για φέτος τα έδωσε η Βουλή, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια έχει διπλασιάσει την επιχορήγηση. dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.