Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ, ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ, ΣΑΔΟΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ, ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ Η WONDER WOMAN (NAI, OΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΙΚ)

H Wonder Woman (Γουόντερ Γούμαν) είναι ένας θηλυκός φανταστικός χαρακτήρας της DCComics. Δημιουργήθηκε από τον Αμερικάνο ψυχολόγο ...








H Wonder Woman (Γουόντερ Γούμαν) είναι ένας θηλυκός φανταστικός χαρακτήρας της DCComics. Δημιουργήθηκε από τον Αμερικάνο ψυχολόγο William Marston, την σύζυγό του,Elizabeth Holloway Marston και τον Harry Peter.






Στην καταγωγή της η Γουόντερ Γούμαν υποτίθεται ότι είναι Αμαζόνα με προέλευση από την Θεμίσκυρα. Στην πατρίδα της ονομάζεται Πριγκίπισσα Νταϊάνα της Θεμισκύρας, ενώ πέρα από τη πατρίδα της ονομάζεται Νταϊάνα Πρινς, που είναι και η πολιτική/μυστική της ταυτότητα.


Είναι από τις πρώτες γυναίκες υπερηρωίδες που έχουν εμφανιστεί στην σύγχρονη εποχή.


Η μυστική ερωτική ζωή του Marston




Ο δημιουργός της Wonder Woman, είχε ένα μυστικό παρελθόν: είχε μια γυναίκα - και μια ερωμένη. Είχε κάνει παιδιά και με τις δυο τους, και όλοι μυστικά ζούσαν μαζί στο Rye, της Νέας Υόρκης.


Ο Marston, που ήταν διάσημος ψυχολόγος, δημιούργησε την Wonder Woman το 1941. Ενδιαφερόταν για το γυναικείο κίνημα με τιςσουφραζέτες και την Margaret Sanger, την μαρξίστρια "ακτιβίστρια" υπέρ των εκτρώσεων (που έλεγε ότι είναι "πράξη ελέους να σκοτώσεις βρέφη!) και ιέρεια της ευγονικής - που ήταν και η θεία της ερωμένη του.



Και φεμινισμός και κουλτούρα της "υποταγής"





Η Wonder Woman ήταν μια εικόνα φεμινίστριας, μιας αμαζόνας που ανάγκαζε τους ανθρώπους να λένε την αλήθεια με το μαγικό λάσο της. Ήταν μια αμφιλεγόμενη φιγούρα στη δεκαετία του 1940 λόγω της σεξουαλικής εμφάνισής της και της σχέσης της με τα "bondage" (δεσμά, σαδομαζοχιστικό "παιχνίδι"). Το κοστούμι της ήταν εμπνευσμένο από το ενδιαφέρον τουMarston για την pin-up τέχνη... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.