Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«THE BLUES BROTHERS» 37 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Στις 20 Ιουνίου του 1980, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες η μουσική κωμική ταινία δράσης “The Blues Brothers”, του...





Στις 20 Ιουνίου του 1980, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες η μουσική κωμική ταινία δράσης “The Blues Brothers”, του εβραϊκής καταγωγής παραγωγού και σκηνοθέτη John Landis, με πρωταγωνιστές τους John Belushi και Dan Aykroyd. Το δίδυμο των αδελφών Blues, "Joliet" Jake (John Belushi) και Elwood (Dan Aykroyd) υπήρχε ήδη ως μουσικό σκετς "The Blues Brothers" στην δημοφιλή σειρά ‘Saturday Night Live’ του καναλιού NBC. Ο Belushi ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής εκείνη την εποχή (‘National Lampoon's Animal House’) αν και εθισμένος στα βαριά ναρκωτικά.




Οι χαρακτήρες των Jake και Elwood Blues, δημιουργήθηκαν από τους Belushi και Aykroyd στις παραστάσεις τους στο Saturday Night Live. Το όνομα "The Blues Brothers" ήταν η ιδέα του εβραϊκής καταγωγής μουσικοσυνθέτη Howard Shore. Στα πρώτα επεισόδια οι Blues Brothers εμφανίζονταν με στολή μέλισσας! Στην συνέχεια, καθώς άρχισαν να τραγουδούν blues τραγούδια, υιοθέτησαν την κλασσική πλέον εμφάνιση με τα μαύρα (κι όχι μπλε!) κουστούμια, τα μαύρα καπέλα και τα μαύρα γυαλιά. Ο Aykroyd είπε ότι η ιδέα του καπέλου ήρθε από τον τραγουδιστή της blues, John Lee Hooker και του κοστουμιού από τις τζαζ μπάντες της δεκαετίας του '40. Κάποιοι είδαν πάντως κοινά με την χαρακτηριστική εμφάνιση των ορθόδοξων Εβραίων.

Στην ταινία εμφανίζεται ένας αριθμός διάσημων και αποκλειστικά μαύρων τραγουδιστών της blues, της rhythm & blues και της soul μουσικής, όπως James Brown, Cab Calloway, Aretha Franklin, Ray Charles και John Lee Hooker. Χώρος δράσης της ταινίας είναι το Σικάγο του Ιλλινόις και η γύρω περιοχή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.