Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΒΟΜΒΕΣ SPICE ΤΗΣ RAFAEL ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ! ΒΙΝΤΕΟ

Οι «stand off» τηλεκατευθυνόμενες βόμβες Spice της Rafael, είναι ένα εξαιρετικό είδος αεροπορικού όπλου που λείπει από το ελληνικό οπλ...







Οι «stand off» τηλεκατευθυνόμενες βόμβες Spice της Rafael, είναι ένα εξαιρετικό είδος αεροπορικού όπλου που λείπει από το ελληνικό οπλοστάσιο. Οι Spice είναι επί της ουσίας μια συλλογή (kit) που εφαρμόζεται – προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε «χαζή βόμβα» υπάρχει στο οπλοστάσιο της Αεροπορίας.




Εν συνεχεία αφήνεται από το αεροσκάφος φορέα σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τον στόχο, μειώνοντας δραματικά τον κίνδυνο κατάρριψης, κινείται προς τον στόχο ανεξάρτητα από συστήματα GPS, γιατί χρησιμοποιεί δύο εναλλακτικά συστήματα καθοδήγησης, είτε δορυφορικό, είτε ηλεκτροοπτικό και μπορεί να πλήξει ποικιλία στόχων, είτε στην ξηρά είτε στη θάλασσα, στατικούς η κινούμενους.

Η Spice είναι συμβατή χωρίς μετατροπές (με απλή αναβάθμιση λογισμικού) με τα F-16 της ελληνικής Αεροπορίας. Διατίθεται σε τρεις τύπους, Spice 2000Lb./1000Lb./250Lb. και έχει αποδεδειγμένο επιχειρησιακά σφάλμα κύκλου (circular error) τριών μόλις μέτρων.

Το μειονέκτημα που προσάπτουν στις Spice είναι το υψηλότερο κόστος από το αντίστοιχο αμερικανικό σύστημα GBU-15 που όμως είναι σαφώς υποδεέστερο επιχειρησιακά (σε όλες τις ανωτέρω παραμέτρους) και του οποίου το σύστημα καθοδήγησης που εξαρτάται από το GPS, μπορεί σχετικά εύκολα να μπλοκαριστεί με ηλεκτρονικά αντίμετρα.


defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.