Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ S-300 ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ «ΚΟΥΦΕΤΑ» ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΟΥΝ ΑΝΩΜΑΛΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ...

Σε πλήρη ετοιμότητα οι ελληνικοί S-300 H Πολεμική Αεροπορία σε συνεργασία με Ρώσους τεχνικούς, υλοποιώντας ελληνο-ρωσική αμυντική...








Σε πλήρη ετοιμότητα οι ελληνικοί S-300



H Πολεμική Αεροπορία σε συνεργασία με Ρώσους τεχνικούς, υλοποιώντας ελληνο-ρωσική αμυντική συμφω­νία, προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην επιχειρησιακή αναβάθμιση των ρωσικών αντιαεροπορικών οπλικών συστημά­των, συμπεριλαμβανόμενων και των S-300.





Μάλιστα, σχεδιάζεται να γίνει και βολή με βελτιωμέ­νο πύραυλο, μετά την ολοκλήρωση της πλήρους αναβάθ­μισης των S-300. Επισημαίνουμε ότι το αναβαθμισμένο σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων (ΑΑΜS) S-300V4, σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε ρωσικό πεδίο βολής, επιβεβαίωσε την ικανότητά του να χτυπά εναέριους στόχους έως 400 χιλιόμετρα. Η χώρα μας δια­τηρεί δύο πυροβολαρχίες S-300 ΡΜU1 και στόχος είναι να αναβαθμιστούν σε S-300V4, να εφοδιαστούν με ανά­λογα και βελτιωμένα βλήματα, αλλά και με ραντάρ μεγάλης εμβέλειας.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300, και μάλιστα στη βελτιωμένη έκδοσή τους, απλώνουν μια άτρωτη αντιπυραυλική και αντιαεροπορική ασπίδα για μια μεγάλη περιοχή που καλύπτει τα Δωδεκάνησα, το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και εκτίνεται μέχρι τα τουρκικά παράλια της Μικράς Ασίας, σε περιοχές που είναι εγκα­ταστημένες αεροναυτικές βάσεις της Τουρκίας, όπως του Εσκισεχίρ και του Ντάλαμαν, που αποτελούν τις κύριες αεροπορικές βάσεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπο­ρίας. Επισημαίνουμε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που κατέχει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300 αγοράστηκαν από την Κύπρο στα μέσα της δεκαετίας του 1990, αλλά λόγω της έντονης αντίδρασης της Τουρκίας και των ΗΠΑ, σε συμφωνία με την Αθήνα (πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ΥΠΕΘΑ Α. Τσοχατζόπουλος), τα συστήματα εγκα­ταστάθηκαν στην Κρήτη και στη συνέχεια η Ελλάδα από­κτησε και την κυριότητα τους, από την Κυπριακή Δημο­κρατία. Στις 13 Δεκεμβρίου 2013, η Ελλάδα έκανε την πρώτη βολή από S-300, με απόλυτη επιτυχία (ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος) και με την παρουσία 22 στρατιωτικών ακολούθων διάφορων συμμαχικών κρατών.

Χρήστος Α. Καπούτσης
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-24/06/2017)
 http://staratalogia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.