Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ PLAN B ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ - ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ

Ένα εναλλακτικό σχέδιο για την Ελλάδα εξετάζουν οι Ευρωπαίοι πιστωτές, σε περίπτωση που «κολλήσει» το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ σ...







Ένα εναλλακτικό σχέδιο για την Ελλάδα εξετάζουν οι Ευρωπαίοι πιστωτές, σε περίπτωση που «κολλήσει» το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», το Plan b θα τεθεί σε εφαρμογή από το προσεχές φθινόπωρο και βασίζεται στα εξής σημεία:




α) Δεν θα περιλαμβάνει συμμετοχή τους Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ή έστω δεν θα είναι στην …πρώτη γραμμή
β) Η ελάφρυνση του χρέους θα είναι μικρότερη από την υπολογιζόμενη
γ) Η Ελλάδα θα χρειαστεί να εφαρμόσει λιγότερα μέτρα από αυτά που συμφωνήθηκαν για μετά τη λήξη του προγράμματος, στα οποία επέμενε το ΔΝΤ.

Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, το θέμα αυτό έχει συζητηθεί ήδη στο περιθώριο του τελευταίου Eurogroup.

Η πιθανότητα αυτή θα τεθεί επιτακτικά το φθινόπωρο όταν θα ξεκινήσει η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Τότε μπορεί πλέον να διαφανεί οριστικά ότι το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, καθώς η ελάφρυνση του χρέους που απαιτεί για την ελληνική οικονομία είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που προτίθενται να δώσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Αν τελικά υλοποιηθεί αυτό, η Γερμανία θα είναι ουσιαστικά κερδισμένη γιατί από τη μια μεριά δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει σε ελάφρυνση του χρέους, κάτι το οποίο δεν θέλει και από την άλλη το ΔΝΤ θα εμφανιστεί σταθερό στις αγορές και στους τεχνοκράτες που το αποτελούν καθώς θα δείξει ότι δεν υποκύπτει σε πολιτικές πιέσεις όταν τα νούμερα «δεν βγαίνουν».

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.