Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΕΝΑΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΟΡΟΚΟΛΙΒΥΟΣ... ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ LONDON BRIDGE

Πρόκειται για τον 27χρονο Khuram Shazad Butt και τον Rachid Redouane - Ο πρώτος ήταν γνωστός στις αρχές - Επτά νεκροί και 48 τραυμα...





Πρόκειται για τον 27χρονο Khuram Shazad Butt και τον Rachid Redouane
- Ο πρώτος ήταν γνωστός στις αρχές
- Επτά νεκροί και 48 τραυματίες από τις αιματηρές επιθέσεις στην “καρδιά” του Λονδίνου, το βράδυ του Σαββάτου (03.05.2017)
- Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη



Ο 27χρονος Khuram Shazad Butt από το Πακιστάν και ο 30χρονος Rachid Redouane με καταγωγή από το Μαρόκο και τη Λιβύη, είναι οι δράστες της επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου το βράδυ του Σαββάτου (03.05.2017), όπως ανακοίνωσαν οι βρετανικές αρχές. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Redouane χρησιμοποιούσε και το όνομα Rachid Elkhdar.

Οι δύο άνδρες -μαζί με άλλον έναν τζιχαντιστή- πήραν ένα λευκό βαν και παρέσυραν πεζούς, ενώ στη συνέχεια με μαχαίρια στα χέρια περπάτησαν στην αγορά Μπόροου, μαχαιρώνοντας ανθρώπους που βρίσκονταν στις παμπ.

Η νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο (η τρίτη στη Βρετανία σε διάστημα τριών μηνών) αφήνει πίσω της επτά νεκρούς (εκτός από τους τρεις δράστες) και 48 τραυματίες, πολλοί από τους οποίους παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.






Ο Butt, ο οποίος την ώρα της επίθεσης φορούσε μια φανέλα της Άρσεναλ, φέρεται να ήταν ενθουσιασμένος λίγες ώρες πριν από την επίθεση και ρωτούσε έναν γείτονά του για το βαν που είχε νοικιάσει για να κάνει μια μετακόμιση. Ο δράστης, σύμφωνα με τη Daily Mail, παλιότερα εργαζόταν στα KFC αλλά και στην υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου, η οποία είναι αρμόδια για το Μετρό και τα λεωφορεία στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ζούσε σε ένα διαμέρισμα στη συνοικία Barking και όλοι τον θεωρούσαν «καλό παιδί», που έπαιζε με τα παιδιά τένις, που του άρεσε το ποδόσφαιρο και ήταν οπαδός της Άρσεναλ, ενώ είχε και δυο παιδιά. Μόνο που κανείς δεν ήξερε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί βλέποντας εξτρεμιστικά video στο YouTube και πως φίλος του είχε ειδοποιήσει γι’ αυτό της αρχές.

Ο Iketina Chigbo περιέγραψε τη συνομιλία του με τον δράστη, λέγοντας πως ενδιαφερόταν για το βαν που είχε νοικιάσει γιατί, του είπε, πως ήθελε κι εκείνος να κάνει μετακόμιση. «Ήταν σε ένα άλλο επίπεδο ευτυχίας και συνεχώς μου έκανε χειραψία. Έμοιαζε σχεδόν σε ευφορία», είπε ο άνδρας, που δεν μπορούσε να φανταστεί πως λίγες ώρες μετά, ο γείτονάς του θα έβαφε τα χέρια του με αίμα αθώων. Ο Chigbo αναγνώρισε τον δράστη όταν είδε τις φωτογραφίες μετά την εκτέλεση των δραστών από την αστυνομία.

Ο 27χρονος άνδρας, πάντως, δεν φαίνεται να έκρυβε τις απόψεις του. Μπορεί όσοι τον γνώριζαν από τη γειτονιά στην οποία έμενε να μιλούν για ένα «καλό παιδί», πέρυσι είχε εμφανιστεί σε ντοκιμαντέρ του Channel 4 για τους Βρετανούς τζιχαντιστές, είχε ξεδιπλώσει μια σημαία του ISIS κατά τη διάρκεια του γυρίσματος, αναφέρει άλλο δημοσίευμα της Daily Mail.

Μια γυναίκα είπε πως ο 27χρονος μιλούσε μόνο με άνδρες και αγνοούσε τις γυναίκες και η μοναδική φορά που είδε τη σύζυγό του, εκείνη φορούσε βέλο και δεν φαίνονταν ούτε καν τα μάτια της. Συγγενής της γυναίκας του αποκάλυψε ότι το 2015 ο 27χρονος ήθελε να ταξιδέψει στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους αλλά με παρέμβαση οικογένειάς του και εξαιτίας της εγκυμοσύνης της γυναίκας του, τον σταμάτησαν!
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.