Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΑΛΛΑΧΟΥ ΑΚΜΠΑΡ» ΦΩΝΑΞΕ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ...

Σύμφωνα με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δράστης της επίθεσης στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των...






Σύμφωνα με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δράστης της επίθεσης στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, αφού προκάλεσε μια έκρηξη μικρής ισχύος φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ».




Το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga και τοπικά ΜΜΕ, επικαλούμενα την εισαγγελία της βελγικής πρωτεύουσας αναφέρουν ότι ο δράστης εξουδετερώθηκε χωρίς να διευκρινίζουν αν είναι τραυματίας ή νεκρός, , χωρίς να διευκρινίζουν την κατάσταση της υγείας του υπόπτου.

Μετά την έκρηξη επικράτησε πανικός στον σταθμό, έναν από τους μεγαλύτερους των Βρυξελλών, και κοντινούς δρόμους, σύμφωνα με το Belga. Οι επιβάτες που βρίσκονταν στον σταθμό απομακρύνθηκαν, η κίνηση των συρμών διακόπηκε στις γραμμές 1 και 5, και η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία.
Ο σταθμός και η περιοχή του ιστορικού κέντρου των Βρυξελλών, η περίφημη Grand Place, η οποία ήταν γεμάτη κόσμο, εκκενώθηκε εν μέρει, καθώς η αστυνομία έστησε περίμετρο ασφαλείας.




Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ιστότοποι βελγικών εφημερίδων oι είσοδοι του κεντρικού σταθμού είναι κλειστές και έχουν αναπτυχθεί μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις τόσο στον κεντρικό σταθμό, όσο και στην Grand Place.

Κατά τις ίδιες πηγές έγινε μια έκρηξη κοντά στα εκδοτήρια εισιτηρίων του κεντρικού σταθμού. Η εισαγγελία των Βρυξελλών ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης της έκρηξης πυροβολήθηκε. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής.

Η αστυνομία των Βρυξελλών ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η κατάσταση βρίσκεται «υπό έλεγχο».

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ κάλεσε μέσω Twitter τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Ο Μισέλ και ο υπουργός Εσωτερικών της βελγικής κυβέρνησης βρίσκονται στο εθνικό κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων και παρακολουθούν την κατάσταση. enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.