Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΗΜΑΔΙ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΜΙΧΑΛΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ - ΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ!

Από την Εύα Παπαδάτου Το οπτικό υλικό διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα και ο 54χρονος γιος του «βασιλιά των πλαστικών» της Κρήτης δεν απευ...




Από την
Εύα Παπαδάτου

Το οπτικό υλικό διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα και ο 54χρονος γιος του «βασιλιά των πλαστικών» της Κρήτης δεν απευθύνεται στους δικούς του, ωστόσο αποδεικνύει ότι βρίσκεται στη ζωή και σε καλή κατάσταση.




Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απήχθη το απόγευμα της 30ής Μαρτίου στον οικισμό Καλέσσα, έξω από το Ηράκλειο, ενώ κινούνταν με το πολυτελές αυτοκίνητό του, μάρκας Mercedes, και από τότε οι πληροφορίες φτάνουν με το σταγονόμετρο στα μέσα ενημέρωσης. Ομως η οικογένεια, που ζει όλον αυτόν το καιρό μέσα στην αγωνία, προχωρά σε λεπτούς χειρισμούς σε συνεργασία με την Αστυνομία, προκειμένου η περιπέτειά τους να έχει αίσιο τέλος. Κι αυτό γιατί οι απαγωγείς αποφεύγουν προσεκτικά τυχόν λάθη που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό τους, ακολουθούν συγκεκριμένους τρόπους επικοινωνίας και θεωρείται βέβαιο ότι τηρούν πιστά τις εντολές κάποιου που είναι ειδικός στο να προβλέπει τις «παγίδες» και να τους προφυλάσσει από λάθη.




Μέχρι στιγμής η τεχνολογία είναι με το μέρος των απαγωγέων, οι οποίοι έχουν αποφύγει λάθη που έγιναν στο παρελθόν σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και είχαν οδηγήσει στα ίχνη των δραστών. Για τον λόγο αυτόν χρησιμοποίησαν ασφαλείς γι' αυτούς διαδρομές μέσα από το διαδίκτυο για να στείλουν το βίντεο-απόδειξη ζωής του 54χρονου διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας Πλαστικά Κρήτης.

Νέο «αίμα»

Παρ' όλα αυτά, οι ειδικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν καταφέρει να καταλήξουν σε κάποιους παλιούς «γνώριμους» που να είναι γνώστες της σύγχρονης τεχνολογίας. Αυτό ίσως να σημαίνει ότι υπάρχει νέο «αίμα» (δεν αποκλείεται να είναι άτομο μη σεσημασμένο, ενδεχομένως από το εξωτερικό) μέσα σε μία συμμορία με παλιά ονόματα.

Στο μεταξύ, η οικογένεια Λεμπιδάκη, που σίγουρα πήρε μια βαθιά ανάσα μετά την αποστολή του βίντεο, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να συγκεντρώσει τα λύτρα ύψους 50.000.000 ευρώ, με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί λόγω των capital controls.

Αρχικά οι δράστες είχαν απαιτήσει το ιλιγγιώδες ποσό των 100.000.000 ευρώ, για να καταλήξουν στα μισά, ποσό επίσης διόλου ευκαταφρόνητο. Μάλιστα, έχουν ζητήσει τα χρήματα να είναι χρησιμοποιημένα, δηλαδή να έχουν κυκλοφορήσει, και όχι σε τραπεζικές δεσμίδες με ακολουθία σειριακού αριθμού. Ομως όλους αυτούς τους μήνες οι συγγενείς του 54χρονου επιχειρηματία έχουν φτάσει στα όριά τους, με την ψυχολογία τους να έχει καταρρακωθεί. Σε χειρότερη κατάσταση βρίσκεται ο πατέρας του Μιχάλη Λεμπιδάκη Γιάννης, ο οποίος είναι μεγάλης ηλικίας και ανησυχεί πολύ για την τύχη του παιδιού του.

ΕΣΠΡΕΣΣΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.