Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ...!!!! ΒΙΝΤΕΟ: ΕΤΣΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΟΝ ΠΟΛΩΝΟ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ!

Εικόνες βγαλμένες από ταινία στα απόκρημνα βουνά του νησιού - Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού μετέφερε τον εγκλωβισμένο σε ασφαλές ...





Εικόνες βγαλμένες από ταινία στα απόκρημνα βουνά του νησιού - Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού μετέφερε τον εγκλωβισμένο σε ασφαλές σημείο

Σκηνή από ταινία δράσης θύμισε η διάσωση Πολωνού τουρίστα χθες στην Κεφαλονιά.




Η περιπέτειά του ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης όταν προσπάθησε να εξερευνήσει τα μονοπάτια και τις ομορφιές του Άσσου. Μετά από λίγες ώρες ανάβασης, κατέληξε να βρεθεί εγκλωβισμένος μέσα στις κρημνώδεις χαράδρες του απόκρημνου βουνού.
Μετά την έκκληση του για βοήθεια που έκανε μέσα από το κινητό του τηλέφωνο, στο σημείο έσπευσαν εθελοντές και κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κεφαλονιάς, με τέσσερα οχήματα και εννέα πυροσβέστες.
Το δύσβατο όμως της περιοχής, εμπόδιζε τους άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας να φτάσουν στο σημείο. Ένας από τους διασώστες που τον προσέγγισε εγκλωβίστηκε μαζί του.




Έπειτα από κινητοποίηση της αντιπεριφέρειας Κεφαλονιάς, ενεργοποιήθηκε στην αρχή ένα ελικόπτερο τύπου Agusta Bell (και όχι Super Puma, όπως λαθεμένα αναφέρθηκε από περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης) το οποίο απογειώθηκε από το Άκτιο. Το Agusta Bell, αν και προσέγγισε τον εγκλωβισμένο τουρίστα δεν κατάφερε να τον παραλάβει επειδή δεν έχει στο πλήρωμά του διασώστη. Οι χειριστές του Agusta Bell κατέβασαν το καλάθι που διαθέτει το ελικόπτερο, όμως ο Πολωνός τουρίστας δεν μπορούσε να μπει μόνος του. Για το λόγο αυτό στη συνέχεια δόθηκε οδηγία να προσεγγίσει την απόκρημνη πλαγιά ένα ανέλαβε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τύπου S70B, Aegean Hawk.
Τις σκηνές που εξελίχθηκαν για τη διάσωση του 45χρονου τουρίστα, που θύμιζαν εικόνες από ταινία δράσης, παρακολουθούσαν από μακριά, με αγωνία, αρκετοί κάτοικοι της περιοχής και οι οικείοι του.

Ο Πολωνός τουρίστας τελικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς για προληπτικούς λόγους, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.