Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ...!!! ΕΙΣΑΓΩΓΗ «ΡΟΜΑ» ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ...;;;;

 Το εξετάζουμε νομοθετικά να δούμε αν μπορεί να γινει. Αυτο γίνεται σε ολες τις ευρωπαϊκές χώρες... είπε ο Τόσκας!!! Από το ένα άκρο σ...





 Το εξετάζουμε νομοθετικά να δούμε αν μπορεί να γινει. Αυτο γίνεται σε ολες τις ευρωπαϊκές χώρες... είπε ο Τόσκας!!!

Από το ένα άκρο στο άλλο πηγαίνουμε ως χώρα σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα όπως για παράδειγμα η μόρφωση των Ρομά.

Με αφορμή όσα έγιναν και γίνονται στο Μενίδι παραχωρείται αυτή την ώρα μια συνέντευξη Τύπου όπου ανακοινώνονται μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου είναι η Θεανώ Φωτίου, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Τόσκας, ο Παύλος Πολάκης και ο Κώστας Γαβρογλου.




Τι έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής:

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προανήγγειλε την θεσμοθέτηση υποχρεωτικής λειτουργίας σχολής γονέων. Είπε όμως και κάτι ακόμα το οποίο αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων: «Μελετάμε και το νομικο καθεστώς ως προς τη δυνατότητα των μαθητών ρομά που παίρνουν απολυτήριο Λυκείου να εισάγονται σε ορισμένα ακαδημαϊκά τμήματα χωρίς εξετάσεις». Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Είναι ένα πακέτο μέτρων που θα μας πάει πολλά βληματα μπροστά».

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου παρουσίασε επίσης ρυθμίσεις σχετικά με την εντάξη των Ρομά στα σχολεία. «Θα μειωθεί ο αριθμός των μαθητών απο 25 σε 15 άτομα στα σχολεία που φοιτούν ρομά. Επίσης θα τοποθετηθεί κοινωνικός λειτουργός, για τη διαμεσολάβηση μεταξύ του σχολείου και της οικογένειας». Το τρίτο μέτρο ειναι η υποχρεωτική παρακολούθηση του ολοήμερου σχολείου.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, προανήγγειλε προγράμματα για ένταξη των παιδιών των Ρομά στα σχολεία και προγράμμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, όπως επισης και αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου για την οπλοκατοχή. «Δεν είναι τυχαίο γεγονός αυτό που έγινε. Είναι αποτέλεσμα πολιτικής ετών. Δεν πρέπει όμως να στοχοποιούνται πολίτες. Επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα όλων των πολιτών. Θα πρέπει άμεσα να πυκνώσει η αστυνομική παρουσία και να σπάσουν οι γκρίζες ζώνες στην περιοχή. Θα έχουμε ανοιχτούς και φωτισμένους δρόμους. Κανείς δεν μπορεί να παίρνει τον νόμο στα χέρια του. Θα πολεμήσουμε την παράνομη οπλοκατοχή».




Η Θεανώ Φωτίου από την άλλη, προανήγγειλε προγράμματα κοινωνικής ένταξης. «Στο Μενίδι εχουμε 6378 συμπολίτες που λαμβάνουν το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Το πρόγραμμα θα συνοδεύεται και ένα σύνολο δράσεων και υπηρεσιών απο τις οποίες θα ωφελούνται οι πληθυσμοί των Ρομά», ανέφερε η υπουργός. Και πρόσθεσε: «Τα παιδια Ρομα πρέπει να πηγαίνουν υποχρεωτικά στο σχολείο. Ενα κομμάτι ενηλίκων που δεν εχουν τελειώσει πρέπει να πάνε σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας γιατι αλλιώς δεν μπορούν να ενταχθούν στην εργασία. Σταματήσαμε τον διαγωνισμό για τα 120.000 γεύματα για να εντάξουμε τα σχολεία του Μενιδίου τα σχολικά γεύματα. Απο την 1η Οκτωβρίου θα εχουν ζεστά σχολικά γεύματα και εκει", πρόσθεσε.

Αίσθηση έχουν προκαλέσε και όσα είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τόσκας για αλλαγή του νόμου και για την εισαγωγή Ρομά στις αστυνομικές σχολές χωρίς εξετάσεις. «Ξέρουν την περιοχή αλλα πρέπει να έχουν τα απαραίτητα προσόντα. Ωστόσο το εξετάζουμε νομοθετικά να δούμε αν μπορεί να γινει. Αυτο γίνεται σε ολες τις ευρωπαϊκές χώρες», είπε ο κ. Τόσκας.
enoplos.com


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.